ΦΑΡΜΑΚO

Βορίδης: από την φαρμακευτική δαπάνη τα 100 εκατ. ευρώ για τους ανασφάλιστους

Από την φαρμακευτική δαπάνη θα βρεθούν τα 100 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, αναφορικά με το θέμα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων.

Βορίδης: από την φαρμακευτική δαπάνη τα 100 εκατ. ευρώ για τους ανασφάλιστους

Αναλυτικά, για το κόστος της κάλυψης, ο υπουργός Υγείας, τόνισε:

«Το πρώτο κομμάτι, δηλαδή το κομμάτι το νοσοκομειακό, έχει ενσωματωθεί μέσα στον προϋπολογισμό, είναι ένα ποσό 75 εκατομμύρια.
Για το δεύτερο κομμάτι (δηλαδή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης) μία εκτίμηση την οποία έχει κάνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ο ΕΟΠΥΥ, είναι ότι αυτή είναι μία δαπάνη που δεν θα ξεπεράσει, έτσι το διατυπώνει, τα 340 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο».

Για το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, σημείωσε ότι το βήμα θα γίνει με όσο το δυνατόν πιο δίκαιο τρόπο. Αναλυτικά επεσήμανε:

«Κοιτάξτε, εγώ έχω μία γενική θέση, ότι θα εκπληρώσουμε γενικά τις υποχρεώσεις της χώρας. Την γνωρίζετε αυτή τη θέση μου. Είναι γνωστή.
Ως προς το συγκεκριμένο, το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών είναι αρκετά σύνθετο κομμάτι, το οποίο έχει πολλά επί μέρους τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν έχει τόσο απλό υπολογισμό όσο νομίζουμε. Ο τρόπος υπολογισμού του ποσοστού είναι ένας αρκετά σύνθετος τρόπος, έχει πολλές τεχνικές παραμέτρους. Εκείνο λοιπόν το οποίο λέω, είναι ότι θα εκπληρωθεί η υποχρέωση με έναν τρόπο που θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε αν θέλετε όσο δικαιότερο γίνεται».

Διαβάστε ακόμη:

Πώς και από πού θα προμηθεύονται οι ανασφάλιστοι τα φάρμακα τους. Όλες οι λεπτομέρειες της υπ. απόφασης

Φαρμακοποιοί: Ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας για μείωση του ποσοστού κέρδους, ο Βορίδης τι θα πράξει;