ΦΑΡΜΑΚO

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο ΠΙΣ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ζητώντας την αναστολή και ακύρωση της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν συνταγογράφησης.

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο ΠΙΣ για το πλαφόν συνταγογράφησης

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, δηλώνει τα ακόλουθα:

«Ο ΠΙΣ προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή και ακύρωση του νέου ¨αστυνομικού¨ μέτρου του πλαφόν συνταγογράφησης, που περιορίζει την ιατρική λειτουργία, καθιστά τους ιατρούς ομήρους λογιστικών προσεγγίσεων και δυσκολεύει τους ασθενείς να λάβουν την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική περίθαλψη».

Ο Π.Ι.Σ. έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη εναντίων ανάλογων αστυνομικών περιοριστικών μέτρων και θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο να τίθενται φραγμοί και όρια στην αντιμετώπιση του ασθενούς με λογιστικά κριτήρια και όχι επιστημονικά.

Η φαρμακευτική περίθαλψη των 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων πολιτών, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις παροχής ασφαλούς φαρμακευτικής περίθαλψης, σημειώνει ο ΠΙΣ τονίζοντας ότι προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή και ακύρωση της απόφασης, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Διαβάστε επίσης
Δείτε την απόφαση για το πλαφόν φαρμάκων ανά γιατρό, ανά ασθενή, ανά κατηγορία φαρμάκων και ανά περιοχή

Στα 40 ευρώ καθορίζεται το πλαφόν συνταγογράφησης για καρδιοπαθείς και διαβητικούς!

ΙΣΠ: Οι γιατροί θα κάνουν τους λογιστές για να υπολογίζουν το πλαφόν