ΦΑΡΜΑΚO

ΜΥΣΥΦΑ και ωράριο: Οι κόκκινες γραμμές των φαρμακοποιών

Τα ΜΥΣΥΦΑ και κατά πόσο λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην αγορά αυτή, μπορεί να πήραν μία μικρή παράταση από την τρόικα, ωστόσο η έννοια και η ανησυχία των φαρμακοποιών είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη.

ΜΥΣΥΦΑ και ωράριο: Οι κόκκινες γραμμές των φαρμακοποιών

Το IMS αξιολογεί ήδη εδώ και καιρό πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός και όπως όλα δείχνουν, στα εν λόγω σκευάσματα έχει ξεκινήσει κάτι να κινείται, δηλαδή να μειώνονται οι τιμές προς τα κάτω σε ορισμένα από αυτά. Όπως μάλιστα δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Δένδιας μετά την συνάντηση που είχε με τους δανειστές, όπως καταδεικνύουν οι πρώτες μελέτες, τα μέτρα έχουν ξεκινήσει και αποδίδουν.

Όμως οι φαρμακοποιοί, έχουν δηλώσει ήδη εδώ και καιρό, ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση ή η τρόικα αγγίξει το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ, τότε αυτό, θα αποτελέσει αιτία πολέμου. Επιπλέον, ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος έχει δηλώσει ότι το θέμα αυτό, δεν αποτελεί μόνο «κόκκινη γραμμή» αλλά πραγματικά τοίχο αξεπέραστο. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα να περάσουν στα Σούπερ Μάρκετ, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί, θα πάμε μέχρι τις εκλογές με κλειστά φαρμακεία, τονίζει όπου βρεθεί και σταθεί ο κ. Λουράντος και όπως όλα δείχνουν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αποδείξει ότι θα το κάνει πράξη.

Και φυσικά το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η κυβέρνηση στην φάση αυτή, είναι να έχει απέναντί της τον κλάδο των φαρμακοποιών που έχει τόσο μεγάλο έρεισμα στην ελληνική κοινωνία.

Όμως εκτός από τα ΜΥΣΥΦΑ, και το ωράριο, αποτελεί ένα σοβαρό ανοιχτό θέμα για τον κλάδο και σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του ΠΦΣ, θα απαιτήσουμε από το υπουργείο να ορίσει ώρες που τα φαρμακεία θα είναι υποχρεωτικά κλειστά, ώστε αυτές τις ώρες να ορίζονται εφημερίες και διανυκτερεύσεις. Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ αναφέρουν ότι το ωράριο αποτελεί μεγάλη πληγή, έχει δημιουργήσει συναδέλφους και φαρμακεία πολλών ταχυτήτων και δυσκολεύει όλο τον κλάδο.

Ο νέος πρόεδρος του ΠΦΣ έχει πολύ και έντονη δουλειά μπροστά του.

Διαβάστε ακόμη:

Εκλογές ΠΦΣ: Νέος πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Λουράντος

«Όλα καλά» δηλώνει ο Μάκης Βορίδης μετά την συνάντηση με την τρόικα