ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Εκρηκτικό τοπίο μετά την συνάντηση με Παπαμιμίκο - συνεδριάζει το ΔΣ

Με έντονες και μαχητικές διαθέσεις ξεκίνησε την θητεία του το νέο προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το οποίο συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι στις 2, με στόχο να αποκρυπτογραφήσει την χθεσινή συνάντηση που είχε με την Ν. Δημοκρατία.

Φαρμακοποιοί: Εκρηκτικό τοπίο μετά την συνάντηση με Παπαμιμίκο - συνεδριάζει το ΔΣ

Ειδικότερα, το νέο προεδρείο με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Κων. Λουράντο συναντήθηκε με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο προκειμένου να τους εκθέσει τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο. Πλην όμως, η συνάντηση αυτή δεν στέφθηκε με επιτυχία για να μην πούμε ωμά, ότι απλώς απέβη ...εκρηκτική.

Για την ακρίβεια, το προεδρείο του ΠΦΣ, έθεσε στον κ. Παπαμιμίκο – όπως έκανε και προχθές στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημ. Κουτσούμπα – τα μείζονα θέματα όπως ωράριο, απελευθέρωση ΜΥΣΥΦΑ, deliveri φαρμάκων από ΕΛΤΑ, πρόταση που βρίσκει απόλυτα αντίθετους τους φαρμακοποιούς- για να μην πάρει καμία απάντηση, παρά μόνο μία ...συναισθηματική κατανόηση.

Ο κ. Παπαμιμίκος, όπως σχολιάζει στο on Med την συνάντηση ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και του ΦΣΑ κ. Γιάννης Δαγρές, δεν πήρε καμία θέση πάνω στα σοβαρά ζητήματα του φαρμακευτικού κλάδου ενώ αναφορικά με το μείζον θέμα της απελευθέρωσης του ΜΥΣΥΦΑ για το οποίο τόσο ο ΟΟΣΑ όσο και η ΕΕ, εκτιμούν ότι δεν θα ωφελήσει τους καταναλωτές, σύμφωνα με έκθεση που ήρθε στην δημοσιότητα πριν δύο ημέρες και φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά, δήλωσε απόλυτη άγνοια.

Έξαλλος ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος και γνωστός για το γεγονός ότι δεν μασάει τα λόγια του, απευθυνόμενος στον κ. Παπαμιμίκο τόνισε ότι εφόσον συνεχισθούν οι τακτικές αυτές, δηλαδή αδιαφορίας και απαξίωσης του κλάδου, θα φροντίσουμε ώστε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να πάει κάτω από 10% στις επόμενες εκλογές.

Το προεδρείο του ΠΦΣ επίσης, ζητά συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και θα έχει ενδιαφέρον φυσικά η επικοινωνία αυτή, μετά το... εκρηκτικό χαλί που έστρωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δημοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες το ΔΣ του ΠΦΣ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να θέσει στην δημοσιότητα όλα τα παραπάνω θέματα.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΦΣ: Συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΚΚΕ, αύριο με την Ν. Δημοκρατία

Βόμβα ΟΟΣΑ & ΕΕ: Η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ δεν θα ωφελήσει τους Έλληνες