ΦΑΡΜΑΚO

Τεράστιες ελλείψεις εμβολίων στην αγορά - οι φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση από τον ΕΟΦ

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά και ειδικότερα των εμβολίων.Αυτό γίνεται γνωστό κάθε ημέρα που περνά και σε αυτό συμφωνούν όλοι σχεδόν οι φαρμακοποιοί. Το πρόβλημα μάλιστα αυτό, αναμένεται να λάβει τεράστιες διαστάσεις όπως τονίζουν εκπρόσωποι από το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς όπως κάθε χρόνο στην περίοδο αυτή, πραγματοποιούνται οι καθιερωμένοι αντιγριππικοί εμβολιασμοί και οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ανέτοιμοι στα αιτήματα των πολιτών που ζητούν εμβόλια.

Τεράστιες ελλείψεις εμβολίων στην αγορά - οι φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση από τον ΕΟΦ

Οι ελλείψεις εμβολίων καταγράφονται σχεδόν σε όλες τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ήδη, οι φαρμακοποιοί της Αττικής (ΦΣΑ) έχουν ζητήσει ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΦ για την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά με επιστολή τους.

Ειδικότερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις περί ελλείψεων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων στην ελληνική αγορά, που αφορούν τόσο σε φάρμακα όσο και εμβόλια. Ειδικά το θέμα της έλλειψης εμβολίων, χαρακτηρίζεται άκρως σοβαρό για την Δημόσια Υγεία λόγω του προγράμματος Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας, που είναι υποχρεωτικός.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί, και για την άμεση παρέμβαση του ΕΟΦ με σκοπό την επίλυση του θέματος.

Πάντως να θυμίσουμε ότι πριν ένα μήνα περίπου, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Healthworld ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Λιντζέρης σε σχετική ερώτηση είχε πει ότι δεν έχει τεθεί υπόψιν του κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι τελικά ποιόν θα πιστέψετε, εμένα ή τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Κων. Φρουζή, όταν και ο τελευταίος είχε δηλώσει σε εκδήλωση του Συνδέσμου, ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις.