ΦΑΡΜΑΚO

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια για τα ΜΥΣΥΦΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Δένδια ζητά το προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Το θέμα της συνάντησης, αφορά την νέα μελέτη της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ και του ΟΟΣΑ αναφορικά με τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα (μη αποζημιούμενα από τους ασφαλιστικούς φορείς) Φάρμακα – ΜΥΣΥΦΑ.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν συνάντηση με τον Νίκο Δένδια για τα ΜΥΣΥΦΑ

Να σημειωθεί, ότι η καινούρια αυτή μελέτη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, καθώς όπως αναφέρει ξεκάθαρα, τυχόν απελευθέρωση της αγοράς των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων δεν θα ωφελήσει τους καταναλωτές.

Η εξέλιξη αυτή, όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Γιάννης Δαγρές, «είναι ιδιαιτέρως σοβαρή δεδομένου ότι αν αυτή η Επίσημη Έκθεση δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη της Κυβέρνησης, κάτι που θεωρείται μάλλον απίθανο, αλλάζει τελείως την κατεύθυνση του τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει με τα εν λόγω φάρμακα ως μεταρρύθμιση,
αν όμως ήταν υπ' όψη της Κυβέρνησης τότε μιλάμε για σοβαρό σκάνδαλο απόπειρας εξαπάτησης της κοινής γνώμης με ψεύδη και αποσιώπηση στοιχείων προς αποδοχή θέσεων επιβλαβών και ζημιογόνων για το Δημόσιο Συμφέρον, κάτι που είναι ηθικώς και νομικώς πολύ σοβαρότερο και χειρότερο από την πρώτη εκδοχή».

Διαβάστε ακόμη:

Βόμβα ΟΟΣΑ & ΕΕ: Η απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ δεν θα ωφελήσει τους Έλληνες

Τεράστιες ελλείψεις εμβολίων στην αγορά - οι φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση από τον ΕΟΦ