ΦΑΡΜΑΚO

Χωρίς φάρμακα για το AIDS το Αττικόν

Την έλλειψη τριών αντιρετροϊκών φαρμακευτικών σκευασμάτων και την ταλαιπωρία εκατοντάδων οροθετικών, καταγγέλλει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Θετική Φωνή τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαϊδαρίου «Αττικόν».

Χωρίς φάρμακα για το AIDS το Αττικόν

Ο Σύλλογος Οροθετικών καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου «να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των οροθετικών που παρακολουθούνται από τη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου στην αντιρετροϊκή αγωγή τους.

Εδώ και μία εβδομάδα παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων (Norvir, Eviplera, Prezista), που είναι απολύτως αναγκαία για όσους βρίσκονται σε αγωγή, καθώς πρόκειται για τη βασική προϋπόθεση που μετατρέπει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρο ασθένεια σε χρόνια νόσο. Πρέπει να γίνει σαφές με κάθε τρόπο ότι η αντιρετροϊκή αγωγή δε μπορεί να μετατραπεί σε οικονομικό δεδομένο με το οποίο θα πειραματίζονται οι διοικήσεις και τα λογιστήρια των νοσοκομείων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή ανθρώπων που δεν έχουν καμία άλλη εναλλακτική λύση΅».

Οι οροθετικοί επισημαίνουν ότι επί τρεις ημέρες λαμβάνουν εγγυήσεις πως το σχετικό κονδύλιο έχει διατεθεί για την παραγγελία των αντιρετροϊκών σκευασμάτων, όπως πληροφορήθηκαν όμως χθες δεν έχει δοθεί Αριθμός Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ), που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραγγελίας.