ΦΑΡΜΑΚO

Οι φαρμακοποιοί περνούν στην αντεπίθεση: Από τις περικοπές, στις παροχές

Ο κλάδος των φαρμακοποιών, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές από το βήμα αυτό, δεν κατάπιε με ευκολία ό,τι η κυβέρνηση και η ξένη κηδεμονία του σέρβιραν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι φαρμακοποιοί περνούν στην αντεπίθεση: Από τις περικοπές, στις παροχές

Αντιστάθηκε, πολέμησε σθεναρά, ηττήθηκε μερικές φορές, αλλά ξανασηκώθηκε με πίστη απέναντι στον εαυτό του και στον πολίτη που υπηρετεί.

Τα ελληνικά φαρμακεία και οι φαρμακοποιοί, βίωσαν -όπως και οι περισσότεροι εργαζόμενοι άλλωστε- το πικρό ποτήρι των μέτρων της Τρόικας, ωστόσο η επόμενη μέρα, όπως όλα δείχνουν, τους θέλει δυνατούς και μάχιμους. Ήδη αναλαμβάνουν τα ηνία και την πρωτοβουλία για μια «νέα επανάσταση» με αφορμή το προεκλογικό κλίμα και τις πρόωρες εκλογές και καλούν τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και το δημοσιογραφικό κόσμο για ενημέρωση!

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος οργανώνει μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση-συζήτηση στα γραφεία του με τίτλο «Φάρμακο και Υγεία. Η μετάβαση από τις περικοπές στις παροχές». Γιατί, όπως τονίζουν τα μέλη του ΠΦΣ, ήρθε πλέον η ώρα για παροχές, μετά από μια σειρά οδυνηρών μέτρων και ανάλγητων πολιτικών.

Η Τρόικα και το Μνημόνιο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΠΦΣ, είχαν τεράστιες επιπτώσεις στον κλάδο, ενώ η φαρμακευτική περίθαλψη και η υγεία βρέθηκαν στο επίκεντρο αυτών των μέτρων, με αποτέλεσμα να μιλάμε σήμερα για υγειονομική κρίση. Είμαστε στο σημείο μηδέν, αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, προσθέτοντας ότι ο ΠΦΣ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης και κινητοποίησης.

Και όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει κινητοποίηση από την πλευρά των φαρμακοποιών. Απλώς να θυμίσουμε τι έπαθαν οι περισσότεροι πολιτικοί που στοχοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τον κλάδο, με αφορμή τις Ευρωεκλογές: Καταποντίστηκαν!

Διαβάστε ακόμη:

Οι φαρμακοποιοί σέρνουν και τον προεκλογικό «χορό»

Οι παρενέργειες των εκλογών: Καθυστερεί η θετική λίστα στα φάρμακα

Έτσι κύλησε το 2014 για τους φαρμακοποιούς: Καρέ καρέ όλες οι εξελίξεις του κλάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ