ΦΑΡΜΑΚO

Βράβευση της Roche Hellas για Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν

Το βραβείο «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της Χρονιάς» απονεμήθηκε στη Roche Hellas κατά την τελετή απονομής των βραβείων φαρμακευτικής καινοτομίας Prix Galien 2015 στις 7 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής. Το βραβείο αφορά σε ένα καινοτόμο φαρμακευτικό μόριο, το οποίο ενδείκνυται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με συμπτωματικό μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (mBCC) ή τοπικά προχωρημένο βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (laBCC), μη κατάλληλο για χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία.

Βράβευση της Roche Hellas για Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν

O Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, υπογράμμισε ότι «Η τιμητική διάκριση και βράβευση στα Prix Galien μιας καινοτόμου θεραπευτικής προσέγγισης της Roche ως καλύτερου φαρμακευτικού προϊόντος είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Η Roche στρατηγικά έχει επιλέξει την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών στοχεύοντας στη βέλτιστη αντιμετώπιση της εκάστοτε νόσου. Για τη Roche Hellas, η διεξαγωγή κλινικών ερευνών στην Ελλάδα, βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο της στρατηγικής μας με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών, καθώς και την πρόσβαση αυτών σε καινοτόμες επιλογές».

Από την πλευρά της, η κυρία Δήμητρα Κιντώνη, Product Strategy Director της Roche Hellas, ανέφερε ότι «Η βράβευση αυτή αποτελεί μια αναγνώριση της δέσμευσης της Roche να βρίσκεται κοντά στον ασθενή προσφέροντάς του καινοτόμες θεραπείες. Η πρόσβαση σε νέες θεραπείες είναι σημαντική για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κάθε νόσου και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών».

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή μας τιμά ιδιαιτέρως. Τα Prix Galien αναδεικνύουν το έργο της φαρμακοβιομηχανίας στην έρευνα για νέες θεραπείες και τεχνολογίες. Για εμάς στη Roche, η Kαινοτομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ώστε να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα η ποιότητα στη φροντίδα υγείας και αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία ενός καλύτερου συστήματος Υγείας».

Τα Prix Galien, τα οποία φέτος διοργανώθηκαν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αποτελούν το θεσμό βράβευσης της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση εξαιρετικών φαρμακευτικών επιτευγμάτων που συμβάλλουν στη μακροβιότερη και ποιοτικότερη ζωή των ασθενών. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Roche έχει λάβει έως σήμερα 39 Prix Galien για τα προϊόντα της.

Σχετικά με τη Roche

Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, όμιλος βασισμένος στην έρευνα που συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία Βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην Ογκολογία, την Ανοσολογία, τα Λοιμώδη Νοσήματα, την Οφθαλμολογία και τη Νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.

Το 2014, η Roche απασχόλησε περισσότερους από 88.500 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,9 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 47,5 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical στην Ιαπωνία.

Διαβάστε ακόμη:

«For Her»: Καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο της γυναίκας από τη Roche Hellas

Roche Hellas: Τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Υποστήριξης Ανασφάλιστων Ασθενών

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche

Παπ-τεστ και προφυλακτικό: Ασπίδες στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Ο συνδυασμός τεστ HPV και τεστ Παπ η καλύτερη επιλογή

HPV: Μελέτη δείχνει την ανωτερότητα της εξέτασης cobas της Roche