ΦΑΡΜΑΚO

ΕΦΕΧ: Μόνο διά χειρός φαρμακοποιού και από τα φαρμακεία τα ΜΥΣΥΦΑ

Τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι φαρμακευτικά σκευάσματα και, ως εκ τούτου, πρέπει να χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού από νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και μόνο, τονίζει η Εταιρεία Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης.

ΕΦΕΧ: Μόνο διά χειρός φαρμακοποιού και από τα φαρμακεία τα ΜΥΣΥΦΑ

Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ), δεδομένης της επικαιρότητας και της διάστασης την οποία έχει λάβει το θέμα, και με στόχο να γνωστοποιήσει τη θέση των εταιρειών - μελών του αναφορικά με τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ).

Πάγια θέση του ΕΦΕΧ αποτελεί ότι τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. είναι φαρμακευτικά σκευάσματα και, ως εκ τούτου, πρέπει να χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού από νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και μόνο, αναφέρει ο ΕΦΕΧ, προσθέτοντας:

«Το φαρμακείο, εκ του ρόλου του και της ευρύτατης γεωγραφικής διασποράς, αποτελεί το κατάλληλο σημείο παραλαβής και διάθεσης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ προς το κοινό. Ο δε φαρμακοποιός βασικός πυλώνας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι ο μόνος κατάλληλος σύμβουλος για την ορθή και ασφαλή χρήση των ΜΗΣΥΦΑ προϊόντων».

Σχετικά με τον ΕΦΕΧ

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) αριθμεί 20 μέλη που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στην έρευνα, παρασκευή και διανομή ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ., διαιτητικών, συμπληρωμάτων διατροφής, ομοιοπαθητικών και ιατρικών συσκευών.

Ο ΕΦΕΧ στοχεύει στην ανάπτυξη της αυτοφροντίδας στη χώρα ως βασικού μοχλού της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υποστηρίζοντας το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών σε αυτήν. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει ενεργά την ολοκληρωμένη ενημέρωση και τη συνεχή διεύρυνση της γνώσης των πολιτών για τα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. μέσω των οποίων εξασφαλίζεται η αυτοφροντίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Κουρουμπλής: Ό,τι συνταγογραφείται δεν θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ