ΦΑΡΜΑΚO

Διαβεβαίωση ΠΕΦ ότι εξασφαλίζει την πλήρη επάρκεια των φαρμάκων που παράγει

Όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη επάρκεια των νοσοκομείων και των φαρμακείων στα φάρμακα που έχουν ανάγκη οι ασθενείς για τη θεραπεία τους, λαμβάνει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Διαβεβαίωση ΠΕΦ ότι εξασφαλίζει την πλήρη επάρκεια των φαρμάκων που παράγει

Παράλληλα, την κρίσιμη αυτή στιγμή, καλεί την κυβέρνηση, να κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να διευκολύνει τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκου στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΦ,

«Στις κρίσιμες συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος, οι Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις φαρμάκου, με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης τους, θα σταθούν δίπλα στον Έλληνα ασθενή, προσφέροντάς του απρόσκοπτα την απαραίτητη φαρμακευτική θεραπεία του. Είμαστε βέβαιοι, πως την ίδια ευαισθησία, ευθύνη και ετοιμότητα επιδεικνύει και το σύνολο των επιχειρήσεων φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

Παράλληλα, η ΠΕΦ καλεί την κυβέρνηση, να κάνει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο των υφιστάμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίου, για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις παραγωγής φαρμάκου στην προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών και στην πραγματοποίηση των ζωτικών οικονομικών συναλλαγών τους».

Διαβάστε ακόμη:

Κουρουμπλής: Να συνεχιστεί η διάθεση φαρμάκων, όπως πριν από τις εξελίξεις

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία καλύπτει το 100% των αναγκών των Ελλήνων

Δωρεάν εξετάσεις στους ασθενείς από τους γιατρούς Αθήνας & Θεσσαλονίκης, την κρίσιμη αυτή ώρα

Ο Γιούνκερ της... ντροπής!