ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Άμεση συνάντηση με την Ν. Βαλαβάνη για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος,  προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων, όταν λήξει η επιβολή των capital controls.

ΠΦΣ: Άμεση συνάντηση με την Ν. Βαλαβάνη για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων

Η ασφυξία που έχει δημιουργήσει στην αγορά η τραπεζική αργία και η μειωμένη ρευστότητα, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, σε συνδυασμό με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ (εξαιτίας του capital control), έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό coctail στον κλάδο. Στόχος την δύσκολη αυτή περίοδο, είναι τα φαρμακεία να εξακολουθήσουν να παρέχουν φάρμακα στους ασθενείς και για τον λόγο αυτό, οι φαρμακοποιοί ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυρίας Βαλαβάνη. Με την επιβολή των capital controls δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν επιταγές αλλά ούτε και η δυνατότητα ανάληψης μετρητών για την πληρωμή των προμηθευτών των φαρμακοποιών.

Αναλυτικά η επιστολή του ΠΦΣ που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κων. Λουράντος και Γ. Μακρυγιάννης έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κυρία Υπουργέ,

Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Χώρα, τα φαρμακεία σε όλη την επικράτεια δεν έχουν πληρωθεί τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ για την φαρμακευτική δαπάνη που έχουν πραγματοποιήσει.

Με την επιβολή των capital controls δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν επιταγές αλλά ούτε και η δυνατότητα ανάληψης μετρητών για την πληρωμή των προμηθευτών μας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την προσοχή σας και να επικαλεστούμε την ευαισθησία σας, προκειμένου άμεσα να επιληφθείτε έτσι ώστε, με την συνδρομή σας, τα φαρμακεία να εξακολουθήσουν να παρέχουν φάρμακα στους ασθενείς.

Παρακαλούμε όπως άμεσα ορίσετε συνάντηση με το προεδρείο του ΠΦΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων, όταν λήξει η επιβολή των capital controls».

Διαβάστε ακόμη:

Δημοψήφισμα 2015: Η σημασία του Όχι για την υγεία και το πολιτικό αισθητήριο των φαρμακοποιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ