ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Δανειστές και κυβέρνηση αφανίζουν το φαρμακείο της γειτονιάς

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη 15 Ιουλίου αποφάσισε το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Φαρμακοποιοί: 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Δανειστές και κυβέρνηση αφανίζουν το φαρμακείο της γειτονιάς

Παράλληλα την ημέρα της απεργίαs, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας.

Η επαναφορά της Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ με τα ανάλγητα μέτρα που περιέχει, όπως: ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, άνοιγμα φαρμακείων, γάλα, αρτοποιεία, απελευθέρωση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και είσοδός τους σταδιακά σε Σούπερ Μάρκετ, άδειες των φαρμακείων (ιδιοκτησιακό καθεστώς), καθορισμός περιόδου εκπτώσεων, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, αποτελεί την θρυαλίδα για τον κλάδο, ο οποίος παίρνει θέση και είναι έτοιμος να πολεμήσει σθεναρά διεκδικώντας για ακόμη μία φορά το δίκιο του. Μάλιστα όπως τονίζουν, τα μέτρα αυτά που αποφασίστηκαν στο Eurogroup του Σαββατοκύριακου, δεν ισχύουν ούτε στην Γερμανία.

Οι φαρμακοποιοί ειδικότερα, αντιδρούν στις αποφάσεις δανειστών και κυβέρνησης που οδηγούν στην διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και θεωρούν:

• τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις,
• την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό
• και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν .

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών.

Όπως αναφέρει το προεδρείο του ΠΦΣ και ειδικότερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κων. Λουράντος και Ιωάννης Μακρυγιάννης

• Είναι περίεργο να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία.
• Είναι τουλάχιστον ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών.
• Είναι απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.

Διαβάστε ακόμη:

Eurogroup: Επανέρχεται η ανάλγητη Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ιδιοκτησιακό και απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ