ΦΑΡΜΑΚO

Συμφωνία κυβέρνησης με δανειστές: Οι φαρμακοποιοί πιάνουν και πάλι το όπλο τους...

«Το περήφανο Όχι που μετατράπηκε σε υπόδουλο Ναι! Τα μέτρα που επιχειρούν να εφαρμόσουν δεν ισχύουν ούτε στην Γερμανία! Προσπαθούν να αφανίσουν το φαρμακείο της γειτονιάς!»

Συμφωνία κυβέρνησης με δανειστές: Οι φαρμακοποιοί πιάνουν και πάλι το όπλο τους...

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι στήριξαν όσο μπορούσαν όλο αυτό διάστημα την κυβέρνηση και οι οποίοι βοήθησαν με ξεκάθαρο και στοχευμένο τρόπο να ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, πιάνουν για ακόμη μία φορά το όπλο τους και είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν εκείνους που επιβουλεύονται τα αγαθά τους, κυρίως όμως το μέλλον τους.

Και απ' ότι φαίνεται δεν θα είναι ο μοναδικός κλάδος ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το επόμενο δύσκολο διάστημα που θα ψηφισθούν τα επώδυνα μέτρα τα οποία επικυρώθηκαν στο Εurogroup και στην Σύνοδο Κορυφής το σαββατοκύριακο.

Ήδη ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε να πραγματοποιήσει 24ωρη πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη (τα διευρυμένα φαρμακεία του ΦΑΝΙΕ ανακοίνωσαν ότι δεν θα απεργήσουν, τα οποία είναι περίπου 38 σε σύνολο 400 σε όλη την Ελλάδα), ωστόσο οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ εκτιμούν ότι η Γενική Συνέλευση της ίδιας ημέρας ενδεχομένως να καταλήξει σε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, προκειμένου να απαντήσει στην αναλγησία των αποφάσεων της Συνόδου και να θωρακίσει το μέλλον τους.

Οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεωκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών.

Οι φαρμακοποιοί είχαν μία ελπίδα ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν θα εφαρμοζόταν, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή την περασμένη εβδομάδα, στο τελικό κείμενο της κυβέρνησης δεν υπήρχαν μέτρα για τα φαρμακεία και το φάρμακο, εντούτοις διαψεύστηκαν οικτρά. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ άνοιξε και μαζί με αυτή και ο ασκός του Αιόλου, όπως όλα δείχνουν, για την κυβέρνηση. Δύο βασικά μέτρα για τα οποία οι φαρμακοποιοί είχαν παλέψει πολύ κατά την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά -το ιδιοκτησιακό καθεστώς με τις πολλαπλές άδειες και το άνοιγμα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων στα Σούπερ Μάρκετ- επανέρχονται δριμύτερα, δημιουργώντας ασφυκτικό περιβάλλον στον κλάδο και κινητοποιώντας τα 11.000 φαρμακεία.

Αυτό που αναμένουν τώρα οι φαρμακοποιοί αλλά και οι περισσότεροι κλάδοι είναι το αναπτυξιακό πακέτο των 35 δις ευρώ, ως μία αχτίδα φωτός που θα μπορέσει να δημιουργήσει αναχώματα στο ήδη πιεσμένο και ασφυκτικό περιβάλλον που δημιουργούν τα μέτρα της νέας Συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Δανειστές και κυβέρνηση αφανίζουν το φαρμακείο της γειτονιάς

Eurogroup: Επανέρχεται η ανάλγητη Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ιδιοκτησιακό και απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ