ΦΑΡΜΑΚO

ΠΟΥ: Η ανάπτυξη νέων εμβολίων μπορεί να παρατείνει την διάρκεια ζωής των αντιβιοτικών

Έκκληση σε όλα τα κράτη μέλη να διαμορφώσουν εθνικά σχέδια δράσης ως τον Μάιο του 2017, ώστε να σταματήσει η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων σε παγκόσμιο επίπεδο, απηύθυνε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο τέλος Μαϊου.

ΠΟΥ: Η ανάπτυξη νέων εμβολίων μπορεί να παρατείνει την διάρκεια ζωής των αντιβιοτικών

Το θέμα της αντοχής στα αντιβιοτικά και άλλα αντιμικροβιακά αποτελεί μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας κατά τον ΠΟΥ, καθώς οι θάνατοι από ανθεκτικές λοιμώξεις αγγίζουν περίπου τις 700.000 ετησίως, ενώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 10 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2050.

«Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που απειλεί τα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής», ανέφερε σε πρόσφατη έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ένα σημαντικό στοιχείο του σχεδίου είναι η ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών, όμως η ενίσχυση των ελέγχων στα αντιβιοτικά, είναι υψίστης σημασίας.
Οι ηγέτες κυβερνήσεων και φαρμακοβιομηχανίας, στοχεύοντας στην αξιολόγηση των διαφόρων στρατηγικών, που θα μπορούσαν να μειώσουν την αντίσταση στα αντιβιοτικά τώρα και στο μέλλον, διερωτώνται: Θα μπορούσε η στρατηγική ανάπτυξη και χρήση νέων εμβολίων να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των αντιβιοτικών που βρίσκονται "στα σκαριά";

«Προφανώς τα εμβόλια δεν είναι η λύση, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα μέσα. Και τα εμβόλια πρέπει να είναι ένα μέρος της συζήτησης.", δήλωσε ο Bruce Gellin, αναπληρωτής γραμματέας για την υγεία και διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Εμβολίων (NVPO) στη ΒΙΟ International Convention 2015 στη Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε ακόμη:

Εμβόλια: Όταν η Επιστήμη νικά το φόβο

Σάλος για το tweet του Τζιμ Κάρεϊ με φωτογραφία αυτιστικού παιδιού

New Yorker: Το σκίτσο-γροθιά στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής: Θεμιτό να ζητείται η πληροφορία για τον εμβολιασμό του παιδιού