ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Απεργούν σήμερα και ετοιμάζονται να φθάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Αποφασισμένοι να φθάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα της Εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να θυσιασθούν με αφορμή την νέα Συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών.

Φαρμακοποιοί: Απεργούν σήμερα και ετοιμάζονται να φθάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Είμαστε αποφασισμένοι να ακυρώσουμε την εφαρμογή των μέτρων που θα ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, βάσει δεδικασμένου της 19ης Μαΐου 2009 που είχε αποφασίσει η ιδιοκτησία των φαρμακείων να φυλάσσεται αποκλειστικά από άτομα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού.

Είναι πασιφανές ότι οι φαρμακοποιοί πιάνουν για ακόμη μία φορά το όπλο τους, δηλώνοντας έτοιμοι για όλα, κυρίως όμως για να προστατέψουν τον κλάδο και το μέλλον τους.

Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς με τις πολλαπλές άδειες και η σταδιακή απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων φαρμάκων αποτελούν την βασική αιτία για την οποία απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι παράλληλα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση. Να σημειωθεί ότι στην απεργία δεν συμμετέχουν 38 περίπου διευρυμένα φαρμακεία που ανήκουν στην δύναμη του ΦΑΝΙΕ (Φαρμακευτικό και Αναπτυξιακό Ινστιτούτο Ελλάδας), ωστόσο θα απεργήσουν τα υπόλοιπα 400 διευρυμένα φαρμακεία σε όλη την χώρα. Οι πολίτες θα εξυπηρετηθούν από τα φαρμακεία που εφημερεύουν.

Οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ δηλώνουν βαθύτατα προβληματισμένοι, χολωμένοι και προδομένοι για τις αποφάσεις που πρόκειται να δρομολογήσει η κυβέρνηση αναφορικά με το φάρμακο και τα φαρμακεία και οι οποίες προέκυψαν από την Συμφωνία της Κυριακής μεταξύ κυβέρνησης Τσίπρα και δανειστών. Είναι χαρακτηριστική η φράση που έχει χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος για να περιγράψει την κατάσταση: «Το περήφανο Όχι που μετατράπηκε σε υπόδουλο Ναι!», προσθέτοντας ότι «τα μέτρα που επιχειρούν να εφαρμόσουν δεν ισχύουν ούτε στην Γερμανία, αφού προσπαθούν να αφανίσουν το φαρμακείο της γειτονιάς!»

Και όπως όλα δείχνουν, η σημερινή 24ωρη απεργία αποτελεί μόνο την αρχή των κινητοποιήσεων του φαρμακευτικού κλάδου.

ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντου για την σημερινή απεργία έχει ως εξής:

«ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Όλοι οι Έλληνες πολίτες εδώ και 10 μέρες βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση. Εμείς ως φαρμακοποιοί σηκώσαμε και σηκώνουμε μεγάλο βάρος στις δύσκολες αυτές ώρες. Δείξαμε ότι σεβόμαστε τον ρόλο μας στην κοινωνία. Απέναντι στις ουρές των τραπεζών λειτούργησαν τα φαρμακεία που συνεχίζουν να χρηματοδοτούν ένα χρεοκοπημένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Η κοινωνία αποτελεί τον βασικότερο σύμμαχο και υποστηρικτή μας. Όμως απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αποδείχτηκε αναξιόπιστη και αχάριστη.

Αναξιόπιστη απέναντι σε όλους τους Έλληνες που τους οδηγεί σε ένα βαρύ μνημόνιο και αχάριστη στους φαρμακοποιούς που απέδειξαν ότι είναι ένας υγειονομικός κλάδος που ανταποκρίνεται στο λειτούργημα του, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές περικοπές των προηγουμένων ετών.

ΟΜΩΣ

Η σημερινή κυβέρνηση και ο σημερινός πρωθυπουργός χωρίς ίχνος δισταγμού υπέκυψαν στις ορέξεις των συμφερόντων και με το πρόσχημα της εθνικής συμφωνίας, θέλουν να παραδώσουμε τα κλειδιά στα μεγάλα πολυκαταστήματα.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΑΣ

ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ

ΟΛΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ».

Διαβάστε ακόμη:

Συμφωνία κυβέρνησης με δανειστές: Οι φαρμακοποιοί πιάνουν και πάλι το όπλο τους...

Φαρμακοποιοί: 24ωρη απεργία την Τετάρτη - Δανειστές και κυβέρνηση αφανίζουν το φαρμακείο της γειτονιάς

Eurogroup: Επανέρχεται η ανάλγητη Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ιδιοκτησιακό και απελευθέρωση των ΜΥΣΥΦΑ

ΦΑΝΙΕ: Δεν θα απεργήσουν την Τετάρτη οι διευρυμένοι φαρμακοποιοί