ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΠΦΣ προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια - Τα μέτρα συνθλίβουν το φαρμακείο της γειτονιάς και την κοινωνία

Στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο, προσφεύγει άμεσα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο ΠΦΣ προσφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια - Τα μέτρα συνθλίβουν το φαρμακείο της γειτονιάς και την κοινωνία

Αυτό αποφάσισε το προεδρείο του ΠΦΣ κατά την Γενική του Συνέλευση την Τετάρτη, ημέρα παράλληλα της 24ωρης απεργίας.

Με την επιβολή του νέου Μνημονίου στη χώρα η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται ραγδαία, αναφέρει ο ΠΦΣ και προσθέτει:

«Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων.

Τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό ο ΠΦΣ προσφεύγει άμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς , που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περιθαλψης των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Απεργούν σήμερα και ετοιμάζονται να φθάσουν μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια