ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Έξαλλοι για πρόταση των Θεσμών που αφορά στο ιδιοκτησιακό - Καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση

Νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται η διάταξη που επιβάλλει ότι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος ενός φαρμακείου μπορεί να είναι μόνο πτυχιούχος φαρμακοποιός, ετοιμάζει η κυβέρνηση καθ΄ υπόδειξη και καθ΄ υπαγόρευση των Θεσμών, αναφέρουν οι φαρμακοποιοί.

Φαρμακοποιοί: Έξαλλοι για πρόταση των Θεσμών που αφορά στο ιδιοκτησιακό - Καλούν την κυβέρνηση να πάρει θέση

Η διάταξη αυτή, όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αποτελούσε εμπόδιο στην δημιουργία καρτέλ στον χώρο του φαρμάκου.

Ο ΠΦΣ και ειδικότερα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ.κ. Κων. Λουράντος και Ι. Μακρυγιάννης ενημερώνουν την Κυβέρνηση ότι κάτι τέτοιο βρίσκει αντίθετο και το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Και προσθέτει ο ΠΦΣ:

«Ενημερώνουμε επίσης την Κυβέρνηση ότι τέτοιες διατάξεις που οι Τροϊκανοί υποδεικνύουν, δεν τις έχουν εφαρμόσει ούτε στις χώρες τους, (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Λουξεμβούργο κλπ)

Ελπίζουμε ότι οι πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση μας είναι αβάσιμες και αναληθείς.

Ελπίζουμε και καλούμε προς τούτο τον πρωθυπουργό , τον υπουργό υγείας και την πρόεδρο του ΕΟΦ να δηλώσουν με τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση ούτε και σχεδιασμός.

Ενδεχόμενη αποφυγή σαφούς και κατηγορηματικής κυβερνητικής θέσης, είναι προφανές ότι θα επιβεβαιώσει τους φόβους μας και τις πληροφορίες μας.

Στην περίπτωση αυτή θα αντιληφθούν ΟΛΟΙ ότι σπέρνοντας ανέμους, θερίζουν θύελλες .
Θα αντιληφθούν επίσης ότι δεν μπορούν να εμπαίζουν ένα κλάδο υλοποιώντας πρακτικές και πολιτικές που πολεμούσαν μέχρι χθες».

Διαβάστε ακόμη:

Καμπάνια των φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση του επιστημονικού τους ρόλου

ΠΦΣ: Οι Πορτογάλοι φαρμακοποιοί στηρίζουν τους Έλληνες συναδέλφους τους & στέλνουν μήνυμα ενάντια στην λιτότητα

Φαρμακοποιοί: Ο Λουράντος, ο Κοστέλο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας συζητούν για ιδιοκτησιακό, ΜΥΣΥΦΑ, ανθρωπιστική κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ