ΦΑΡΜΑΚO

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΠΥ - Προειδοποιούν για άρση πίστωσης στους ασφαλισμένους

Για άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η εξόφληση των οφειλομένων από τον Οργανισμό.

Τελεσίγραφο φαρμακοποιών στον ΕΟΠΠΥ - Προειδοποιούν για άρση πίστωσης στους ασφαλισμένους

Σε επιστολή του με αποδέκτες τον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δ. Κοντό, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του, καθώς «παρά τις δεσμεύσεις στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ και την παρέμβαση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την χρηματοδότηση του οργανισμού, για μια ακόμη φορά η υποτιθέμενη εξόφληση μέρους των οφειλομένων ... λοξοδρόμησε».

Οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι οι καθυστερήσεις της αποπληρωμής τους ξεπερνούν κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ, ζητώντας την πλήρη εξόφληση των φαρμακείων.

«Επί μήνες πιστώνουμε τον Οργανισμό λαμβάνοντας τις σταγόνες ρευστότητας που διοχετεύονται στην αγορά των φαρμάκων των ασφαλισμένων», αναφέρουν στην επιστολή τους και τονίζουν ότι δεν θα ανεχθούν τον εμπαιγμό και την δήθεν εξόφλησή τους με ένα υποτυπώδες ποσοστό, «την ώρα που οι Έλληνες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι ουσιαστικά απολαμβάνουν τα δικαιώματα της ασφάλισης και της σύνταξης».