ΦΑΡΜΑΚO

ΕΟΦ: Νέα μερική άρση της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών

Νέα μερική άρση απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών ανακοινώνει με έγγραφό της η διοίκηση του ΕΟΦ. 

ΕΟΦ: Νέα μερική άρση της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών

Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού, με επικεφαλής τις κυρίες Αντωνίου και Μακριδάκη, προχωρά σε νέα προειδοποίηση για άμεση διάθεση του στοκ στα φαρμακεία και απαγόρευση αποθεματοποίησης από εταιρίες και αποθήκες!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υποχρέωση της διάθεσης αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά ισχύει και για όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα που εισέρχονται στην Ελλάδα μετά από έγκριση του Ε.Ο.Φ. για έκτακτη εισαγωγή ή κατ' εξαίρεση κυκλοφορία με ξενόγλωσση επισήμανση. Η έκτακτη εισαγωγή μπορεί να πραγματοποιείται από το ΙΦΕΤ Α.Ε. ή φαρμακευτική εταιρεία στο πλαίσιο της μόνιμης και/ή της έκτακτης κάλυψης των αναγκών των ασθενών

Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται άμεσα και κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγορεύεται κάθε αποθεματοποίηση των εν λόγω προϊόντων.

Η διάθεση των φαρμάκων στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά κατά προτεραιότητα από όλους τους συμμετέχοντες στην αλυσίδα διακίνησης (κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, είναι επιβεβλημένη.

Η παρούσα απόφαση είναι προσωρινή, όπως και οι προηγούμενες που τροποποιεί, και ισχύει μέχρι αναθεώρησής της με νεώτερη απόφαση του ΕΟΦ

Δείτε εδώ την νέα απόφαση του ΕΟΦ και τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιλαμβάνει.

Διαβάστε ακόμη:

Ο ΕΟΦ τροποποιεί την απόφαση για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών - Εκτός απόφασης 5 κωδικοί φαρμάκων