ΦΑΡΜΑΚO

Συνεργασία αιχμής Sanofi με Google Life Sciences για τα άτομα με διαβήτη

Συνεργασία αιχμής με την Google Life Sciences, ξεκινά η Sanofi, συνεργασία που αφορά στον Διαβήτη, ενώ οι δύο εταιρείες θα εργαστούν από κοινού για νέες ψηφιακές τεχνολογίες και εργαλεία.

Συνεργασία αιχμής Sanofi με Google Life Sciences για τα άτομα με διαβήτη

Ειδικότερα, η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για τη βελτίωση της φροντίδας και της διαχείρισης της νόσου για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2.

Η συνεργασία θα αξιοποιήσει την ηγετική θέση της Sanofi στο διαβήτη (σε θεραπείες και συσκευές) και την εμπειρία της Google στην αναλυτική επιστήμη και την ανάπτυξη μικροσυσκευών και μικροτσίπς. Οι εταιρείες θα αναζητήσουν τρόπους για τη βελτίωση της διαχείρισης του διαβήτη, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία, που θα μπορούν να συνδυάζουν τις υπάρχουσες μεθόδους και θεραπείες σε κοινή συνεργική βάση, προσφέροντας έτσι πιο αποτελεσματική παρέμβαση. Έτσι, οι μετρήσεις όπως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη, οι καταγραφές πληροφοριών των ίδιων των ατόμων με διαβήτη, οι φαρμακευτικές αγωγές και οι διάφορες συσκευές καταγραφής που χρησιμοποιούνται σήμερα, θα μπορούν να λειτουργούν συνεργικά.

Η Sanofi και η ομάδα βιοεπιστημών της Google θα συνδυάσουν την επιμέρους εμπειρία και γνώση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να εργαστούν προσφέροντας καλύτερο τρόπο για τη συλλογή, ανάλυση και κατανόηση πολλαπλών πηγών πληροφοριών που επηρεάζουν το διαβήτη. Ευελπιστούμε ότι θα γίνει πιο εύκολη η αυτοδιαχείριση του διαβήτη, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών, θα βελτιώσει τα αποτελέσματα και, τελικά, θα απομειώσει το κόστος, τονίζουν στελέχη της.

«Ως εταιρία με ηγετική θέση παγκοσμίως στη φροντίδα του διαβήτη, έχουμε την υποχρέωση αλλά και τη δέσμευση να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τα άτομα με διαβήτη», δήλωσε ο Olivier Brandicourt, MD, Chief Executive Officer, Sanofi. «Η πρωτοβουλία αυτή συνδυάζει την ισχύ και τη γνώση της Sanofi στο διαβήτη με την ηγετική θέση της Google στην τεχνολογία και στην αναλυτική επιστήμη (analytics) με στόχο τη δημιουργία μίας πρωτοπόρας πρωτοβουλίας που θα έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τη φροντίδα του διαβήτη.»

«Με τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται για να παρέχουν μια συνεχή και σε πραγματικό χρόνο υποστήριξη της υγείας των ασθενών, μπορούμε να υποσχεθούμε πιο ενεργούς και αποτελεσματικούς τρόπους για τον έλεγχο του διαβήτη», δήλωσε ο Andy Conrad, CEO της ομάδας βιοεπιστημών της Google. «Μαζί με τη Sanofi, πιστεύουμε ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να γίνει απλούστερη, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.»

«Έχουμε αποκτήσει εμπειρία στην παροχή ολιστικών, ολοκληρωμένων λύσεων που συνδυάζουν φάρμακα, συσκευές, τεχνολογίες και υπηρεσίες», δήλωσε η Pascale Witz, Executive Vice President, Sanofi, η οποία θα ηγηθεί της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων σύμφωνα με τη νέα οργανωτική δομή της εταιρείας. «Η ομάδα βιοεπιστημών της Google μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των ασθενών, το θεραπευτικό αποτέλεσμα και να προσφέρει οφέλη στη διαχείριση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης.»

«Βιώνουμε μια παγκόσμια πανδημία διαβήτη, και είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς τους πρωτοπόρους στην καινοτομία της υγειονομικής περίθαλψης και της τεχνολογίας να συνενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά στην πρόκληση για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και τεχνολογίας, για να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη να διαχειριστούν την ασθένειά τους 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα», είπε ο John L. Brooks, III, President and CEO of Joslin Diabetes Center που συμπράττει στη συνεργασία. «Η τεχνολογία, οι αισθητήρες, η αναλυτική επιστήμη (analytics), και οι ψηφιακές λύσεις θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα, και θα παρέχουν βελτιωμένη ποιότητα ζωής, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και τη μείωση του κόστους και των εμποδίων που σχετίζονται με τη φροντίδα του διαβήτη. Εν τέλει, ελπίζω ότι πραγματικά θα μπορέσουμε να μετατρέψουμε το Joslin Diabetes Center σε μουσείο!».

Σχετικά με το Διαβήτη

Ο σακχαρώδης διαβήτης, ή απλά διαβήτης, είναι μία χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν είναι πλέον σε θέση να παράγει ινσουλίνη ή όταν το σώμα δεν μπορεί να κάνει καλή χρήση της ινσουλίνης που παράγει. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας η οποία λειτουργεί σαν το κλειδί για να αφήσει τη γλυκόζη από το φαγητό που τρώμε να περάσει μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στα κύτταρα του σώματος για την παραγωγή ενέργειας. Όλοι οι υδατάνθρακες διασπώνται σε γλυκόζη στο αίμα. Η ινσουλίνη βοηθά τη γλυκόζη να μπει στα κύτταρα.

Η αδυναμία της παραγωγής ινσουλίνης ή της αποτελεσματικής της χρήσης οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα (γνωστή ως υπεργλυκαιμία). Σε μακροχρόνια βάση, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης συνδέονται με βλάβες στο σώμα και ανεπάρκεια διαφόρων οργάνων και ιστών.

Η τελευταία έκδοση του IDF Diabetes Atlas, που δημοσιεύτηκε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, εκτιμά ότι τα άτομα που ζουν με διαβήτη θα αυξηθούν από τα 382 εκατομμύρια στα 592 εκατομμύρια το 2035.

Σχετικά με τον Τομέα Διαβήτη της Sanofi

H Sanofi επιδιώκει να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την πολύπλοκη πρόκληση του διαβήτη με την παροχή καινοτόμων, ολοκληρωμένων και εξατομικευμένων λύσεων. Καθοδηγούμενη από πολύτιμες ιδέες που προέρχονται από τη συζήτηση και τη συμμετοχή των ανθρώπων που ζουν με διαβήτη, η εταιρεία συνάπτει συνεργασίες με σκοπό την παροχή διαγνωστικών εργαλείων, θεραπειών, υπηρεσιών και συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος. Η Sanofi διαθέτει ενέσιμα, εισπνεόμενα και από του στόματος φάρμακα για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2.

Σχετικά με την ομάδα βιοεπιστημών της Google

Η ομάδα βιοεπιστημών της Google επικεντρώνεται στο να συμβάλλει στην αλλαγή της υγειονομικής περίθαλψης από αντιδραστική σε προληπτική. Συνδυάζοντας την εμπειρία από τα πεδία της βιολογίας, της χημείας, της φυσικής, της ιατρικής, της ηλεκτρολογίας, της επιστήμης των υπολογιστών, αναπτύσσουμε νέα τεχνολογικά εργαλεία για τους γιατρούς που μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην καθημερινή ζωή και να βοηθήσουν στην αλλαγή του εντοπισμού, της πρόληψης και της διαχείρισης της νόσου. Τρέχοντα έργα υπό ανάπτυξη περιλαμβάνουν τους έξυπνους φακούς επαφής με μικροσκοπικό αισθητήρα γλυκόζης, μία πλατφόρμα νανοδιάγνωσης για τη συμβολή στην έγκαιρη διάγνωση της νόσου και μία Liftware συσκεύη για άτομα με τρόμο.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωπαϊκή έγκριση για θεραπεία της υπερχοληστερολαιμίας σε σκεύασμα των Sanofi & Regeneron

Sanofi: Σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών

Sanofi Ελλάς: Όλες οι δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2014