ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Sanofi: Σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών

Σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) σε σταθερή τιμή συναλλάγματος το τρίτο τρίμηνο καταγράφει η φαρμακευτική Sanofi.

Sanofi: Σταθερή αύξηση πωλήσεων και κερδών

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 5,1% και ανήλθαν σε €8.781 εκατ. Τα αποτελέσματα αναλυτικά της Sanofi έχουν ως εξής:

- Οι πλατφόρμες ανάπτυξης σημείωσαν αύξηση κατά 10,0% και ανήλθαν σε €6.862 εκατ., αντιστοιχώντας στο 78,1% των συνολικών πωλήσεων.
- Τα καθαρά κέρδη δραστηριοτήτων κατέγραψαν αύξηση κατά 9,4% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και ανήλθαν σε €1.935 εκατ. (+7,8% σε δημοσιευμένα στοιχεία).
- Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) αυξήθηκαν κατά 10,3% σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER) και ανήλθαν σε €1,47.

Σταθερή αύξηση πωλήσεων στις πλατφόρμες ανάπτυξης

- Ο Τομέας Διαβήτη κατέγραψε αύξηση κατά 8,3% και ανήλθε σε €1.799 εκατ., παρά τον αυξημένο ανταγωνισμό των τιμών στις ΗΠΑ.
- Οι πωλήσεις των εμβολίων αυξήθηκαν κατά 11,2%, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης και τη σταδιακή ανάκαμψη της προμήθειας.
- Η Genzyme συνέχισε να αναπτύσσεται, καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων κατά 24,6%.
- Ο Τομέας Κτηνιατρικής σημείωσε αύξηση κατά 12,7%, χάρη στις ισχυρές πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ.

Σημαντική πρόοδος στην προσφορά νέων φαρμάκων στην αγορά

- Το Cerdelga™, η μοναδική από του στόματος θεραπεία για ενήλικες ασθενείς με νόσο Gaucher τύπου 1, εγκρίθηκε στις ΗΠΑ.
- Παρουσιάστηκαν αναλυτικά αποτελέσματα από τέσσερις βασικές Φάσης III μελέτες του alirocumab στο φετινό Πανευρωπαϊκό Καρδιολογικό Συνέδριο.
- Η τελική μελέτη αποτελεσματικότητας, μια μελέτη-ορόσημο, στη Λατινική Αμερική για το εμβόλιο κατά του Δάγκειου πυρετού ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
- Το dupilumab, μία υπό έρευνα θεραπεία για μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα, εισήλθε στην Φάση III.
- Το ερευνητικό εμβόλιο ροταϊού για τις Αναδυόμενες Αγορές εισήλθε στην Φάση III.
- Ανακοινώθηκε παγκόσμια συμφωνία παραχώρησης άδειας για το Afrezza®, μία νέα εισπνεόμενη ινσουλίνη ταχείας δράσης

Επιβεβαίωση οικονομικών προβλέψεων για το 2014

- Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2014 αναμένεται να σημειώσουν αύξηση, που κυμαίνεται μεταξύ 6% και 8%, σε σύγκριση με το 2013 σε σταθερές τιμές συναλλάγματος, εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi, Christopher A. Viehbacher, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόδοσή μας κατά το τρίτο τρίμηνο. Πετύχαμε σταθερή αύξηση των κερδών δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS), με οδηγό τη συνεχιζόμενη ισχυρή συνεισφορά των πλατφορμών ανάπτυξής μας, γεγονός που μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τις προβλέψεις για το 2014. Οι πλατφόρμες ανάπτυξης ανήλθαν σε πάνω από το 78% των πωλήσεων και αυξήθηκαν κατά 10%. Διαπιστώσαμε πρόσφατα αυξημένες προκλήσεις στο περιβάλλον τιμών στο πεδίο του διαβήτη στις ΗΠΑ, οι οποίες θα επηρεάσουν τις πωλήσεις του Τομέα Διαβήτη του Ομίλου σε όλη τη διάρκεια του 2015, ενώ οι πλατφόρμες ανάπτυξης παγκοσμίως αναμένεται να συνεχίσουν να σημειώνουν σταθερή ανάπτυξη. Παράλληλα, η γραμμή ανάπτυξής μας κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα, με την ανακοίνωση συναρπαστικών δεδομένων Φάσης III για το alirocumab και το εμβόλιο κατά του Δάγκειου πυρετού, την είσοδο του dupilumab στη Φάση III, καθώς και την έγκριση του Cerdelga™ από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και την παραχώρηση άδειας για το Afrezza®».

Διαβάστε ακόμη:

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Θετικά αποστελέσματα μελέτης φαρμάκου από την Genzyme

Διαβήτης: Σκεύασμα της Sanofi ισορροπεί τα επίπεδα της μεταγευματικής γλυκόζης