ΦΑΡΜΑΚO

ΠΦΣ: Σε διαρκή επικοινωνία με ΟΟΣΑ & Κομισιόν για το δίκαιο των αιτημάτων τους - Ναι στο γερμανικό μοντέλο ιδιοκτησίας

ΠΦΣ: Σε διαρκή επικοινωνία με ΟΟΣΑ & Κομισιόν για το δίκαιο των αιτημάτων τους - Ναι στο γερμανικό μοντέλο ιδιοκτησίας

Σε διαρκή επικοινωνία βρίσκεται ο ΠΦΣ με την PGEU στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των αρμοδίων οικονομικών και πολιτικών οργάνων (OOΣΑ και Κομισιόν ) για τα θέματα των ελληνικών φαρμακείων.

Bασική επιδίωξη του προέδρου του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνου Λουράντου είναι η υιοθέτηση από ευρωπαϊκής πλευράς της άποψης, ότι τα ελληνικά θέματα των φαρμακείων αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Μάλιστα σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της PGEU κ. O' Loughlin τονίζει ότι το ενδιαφέρον των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων δεν επικεντρώνεται στην Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση , αλλά στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη στα οποία αποσκοπούν να κυριαρχήσουν τα μεγάλα οικονομικά καρτέλ.

Το αποτέλεσμα είναι να προγραμματίζεται συνάντηση με την αρμόδια Επιτροπή του ΟΟΣΑ ενώ ήδη έχει ορισθεί συνάντηση με τους εκπροσώπους της Κομισιόν όπου θα μεταφερθούν και οι ελληνικές θέσεις.

«Δεν μπορεί η Ευρώπη να επιβάλλει στην Ελλάδα μέτρα για τα φαρμακεία που δεν αποδέχονται τα ίδια τα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε στην Ευρώπη και απαιτούμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με όλα τα υπόλοιπα κράτη. Προτείναμε το Γερμανικό μοντέλο. Εάν δεν είναι σωστό τότε γιατί οι Γερμανοί το υιοθετούν ; λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή ΠΦΣ προς Τσίπρα & Μεϊμαράκη: Γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στην υγεία; Δεν μας ενδιαφέρει ποιός είναι μνημονιακός και ποιός όχι

BEST OF NETWORK