ΦΑΡΜΑΚO

Ιωάννης Δαγρές: Τεράστια τα κέρδη των πολυεθνικών στο φάρμακο

Έντονη κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης άσκησε και ο Γ' Αντιπρόεδρος των του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμοκοποιών κύριος Ιωάννης Δαγρές αποκαλύπτοντας τον ρόλο των πολυεθνικών που κερδίζουν εκατομμύρια σε βάρος του ελληνικού λαού. 

Ιωάννης Δαγρές: Τεράστια τα κέρδη των πολυεθνικών στο φάρμακο

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των φορέων που προσκλήθηκαν για το πολυνομοσχέδιο, ο αντιπρόεδρος των φαρμακοποιών μίλησε για τα φάρμακα υψηλού κόστους εξηγώντας ότι πρόκειται για έναν όρο εφεύρημα για να υπάρχει μια διάκριση οικονομικής φύσεως μεταξύ των φαρμάκων.

Όπως είπε το πάρτι δυστυχώς δεν έχει τελειώσει και πρέπει να μπει πλαφόν και να γίνει έλεγχος στην κοστολόγηση αυτών των φαρμάκων.

«Το 2011 η δαπάνη για τα φάρμακα υψηλού κόστους το κόστος ήταν το 12% της εξω-νοσοκομειακής δαπάνης. Σήμερα το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 36%. Αυξήθηκε το ποσοστό των φαρμάκων αυτό μέσα σε 5 χρόνια. Η δαπάνη αυτή κανιβαλίζει τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη».

Οι πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, τόνισε ο κ. Δαγρές, «μόνες τους έχουν καταφέρει την ώρα που όλοι χάνουν και ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες, να βρουν χρυσή κερκόπορτα και να βγάζουν πάρα πολλά χρήματα. Οι πολυεθνικές εταιρείες έχουν βρει μια χρυσή κότα και βγάζουν χρήματα σε βάρος του ελληνικού λαού».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δαγρές «οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες για κάθε ένα ευρώ παραγόμενου φαρμάκου δίνουν πολλά περισσότερα στον τόπο επειδή δεν το φέρνουν απέξω. Το παράγουν Έλληνες πολίτες. Αυτά πρέπει να τα λέμε».

Πηγή: newsbomb