ΦΑΡΜΑΚO

Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr: Καταβάλλουμε προσπάθεια για την προστασία των τιμών στα φάρμακα

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων αναφορικά με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τις μειώσεις στις τιμές των οικονομικών φαρμάκων, επιχειρεί να μετριάσει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αποκλειστική της δήλωση στο Newsbomb.gr.

Γεροβασίλη στο Newsbomb.gr: Καταβάλλουμε προσπάθεια για την προστασία των τιμών στα φάρμακα

«Η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου αποτελεί δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με στρατηγικό ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο καταβάλλουν προσπάθεια για την προστασία των τιμών, με την ταυτόχρονη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας» δηλώνει διπλωματικά και χωρίς να μπαίνει στην ουσία του θέματος η κυβερνητική εκπρόσωπος, καλούμενη να σχολιάσει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου, η οποία αφορά στις μειώσεις των τιμών των οικονομικών φαρμάκων.

Αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο ως σύνολο, η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι η ψήφισή του «αποτελεί την πρώτη και πιο κρίσιμη φάση της εφαρμογής της συμφωνίας μας με τους θεσμούς της Ευρωζώνης. Αποτελεί υλοποίηση όσων έχουν ήδη ψηφιστεί τον περασμένο Αύγουστο, με την κύρωση της συμφωνίας. Έχουμε εξηγήσει επαρκώς -και προεκλογικά- τους λόγους που πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις τώρα, ώστε η ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει το ταχύτερο δυνατόν».

Το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, σημειώνει η κ. Γεροβασίλη, «ώστε από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 να μπούμε σε φάση πραγματικής ανάκαμψης. Θα είναι άμεσες οι θετικές επιπτώσεις, αφού ξεκλειδώνει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και αρχίζουν να εισρέουν πόροι για αναπτυξιακά έργα. Το επόμενο διάστημα, σταθεροποιείται το τραπεζικό σύστημα και ξεκινά η μεγάλη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους».

Αναφορικά, τέλος, με τη διήμερη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι «εμείς δεν ακολουθήσαμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως γινόταν στο παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Διατέθηκε επαρκής χρόνος και, παρά τη χρονική πίεση, αυτή τη φορά η Βουλή θα ασκήσει ομαλά το έργο της. Έτσι μπορούμε μέχρι την τελευταία στιγμή να προβούμε σε ωφέλιμες αλλαγές και τροποποιήσεις» χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει σε ποια άρθρα του πολυνομοσχεδίου θα μπορούσαν να αφορούν αυτές οι τροποποιήσεις.

«Είναι λυπηρό που η αντιπολίτευση επιλέγει τις κραυγές, αντί του γόνιμου πολιτικού λόγου και αντιλόγου. Είναι άκρως υποκριτικό να φορά τη "φιλολαϊκή" της μάσκα και να προσπαθεί να πείσει ότι δεν ψήφισε αυτά ακριβώς τα μέτρα δύο μήνες πριν, στην κύρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, η διαδικασία διαδοχής έχει μετατραπεί σε άτυπο διαγωνισμό αντικυβερνητικού θορύβου για να κρύψουν την πολυδιάσπαση και τον πολυκερματισμό της» καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: newsbomb