ΦΑΡΜΑΚO

Πόσο μακριά θα φθάσουν αυτή τη φορά οι φαρμακοποιοί για τα συμφέροντά τους; Απεργίες επ' αόριστον από σήμερα

Στα κάγκελα βρίσκονται για ακόμη μία φορά οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι ξεκινούν από σήμερα κυλιόμενες 24ωρες απεργίες, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης και των Θεσμών αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπου η πλειοψηφία των φαρμακείων περνά πλέον σε επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πόσο μακριά θα φθάσουν αυτή τη φορά οι φαρμακοποιοί για τα συμφέροντά τους; Απεργίες επ' αόριστον από σήμερα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Σήμερα στις 10 το πρωί, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πραγματοποιεί έκτακτο ΔΣ προκειμένου να οργανώσει τις περαιτέρω κινήσεις του, ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ευελπιστώντας πως θα ακούσει μια θετική εξέλιξη για το μείζον θέμα του ιδιοκτησιακού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φαρμακοποιοί θα συμμετάσχουν πολύ δυναμικά στις κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα (σημειωτέον, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία), ενώ ακόμη και πολλοί διευρυμένοι εκτιμάται πως θα κλείσουν τα φαρμακεία τους.

Η αλήθεια είναι ότι το σθένος των φαρμακοποιών είναι παροιμιώδες και αυτό είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε όλοι στα χρόνια της κρίσης, όπου πραγματικά ο κλάδος αντιστάθηκε με νύχια και με δόντια και για τον λόγο αυτό τα 700 με 800 περίπου φαρμακεία που έκλεισαν θα ήταν αρκετές χιλιάδες εάν είχαν σκύψει το κεφάλι και δεν το πάλευαν.

Πάντως, το μεγάλο ερώτημα που θέτουν τώρα οι φαρμακοποιοί και συγκεκριμένα ο ισχυρός άνδρας του κλάδου κ. Κων. Λουράντος είναι «Απέναντι σε ποιον θα απεργήσουμε; Δεν υπάρχει κυβέρνηση, η χώρα βρίσκεται υπό κηδεμονία και υπό επιτήρηση, επομένως απέναντι σε ποιον θα είναι οι κινητοποιήσεις που ξεκινάμε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου».

«Αυτοί έχουν τα κεφάλαια... εμείς έχουμε την δύναμη!

Η απεργία που ξεκινά δεν εντάσσεται στην συνήθη συνδικαλιστική ή κλαδική τακτική των κινητοποιήσεων. Έχουμε μπροστά μας μεγάλα συμφέροντα και πρέπει να τους δείξουμε ότι το αγωνιστικό μέτωπο των φαρμακοποιών είναι αραγές και δυνατό», τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος σημειώνοντας ακόμη τα εξής:

«Δεν απεργούμε μόνο για να πιέσουμε την κυβέρνηση, αλλά κυρίως για τη επόμενη ημέρα των φαρμακείων, για να δείξουμε στους οικονομικούς και πολιτικούς αντιπάλους ότι αυτοί μπορεί να έχουν τα κεφάλαια, εμείς όμως έχουμε την δύναμη, που προέρχεται από το σύνολο.

Αυτή είναι και η απάντηση στα διάφορα κέντρα (παρα)πληροφόρησης που ήδη διασπείρουν ειδήσεις πανικού για τον κόσμο, μιλώντας για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τους φαρμακοποιούς.

Αυτή είναι η απάντηση στους προκατειλημμένους συστημικούς 'δημοσιογράφους', οι οποίοι εκτελούν εντολές, λοιδορώντας όποιους σηκώνουν ανάστημα απέναντι στο 'σύστημα'...

Αυτή είναι η απάντηση στους κάθε λογής προστάτες του 'συστήματος' που προσπαθεί να επιβιώσει από την λασπολογία και την διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μιας αλήθειας που λέει ότι:

- 251 βουλευτές του κοινοβουλίου προεκλογικά ΨΗΦΙΣΑΝ τα μέτρα ζητώντας ένα οποιοδήποτε μνημόνιο, το οποίο σήμερα... κάποιοι από αυτούς απορρίπτουν μεν αλλά εφαρμόζουν δε...

- είμαστε μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά δεν εφαρμόζονται τα Ευρωπαϊκά μοντέλα... κατά παράβαση νόμων και αποφάσεων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων ....

- η σημερινή αντιπολίτευση ξέχασε τι έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση, όπως ξέχασε και η σημερινή κυβέρνηση τις θέσεις της όταν ήταν στην αντιπολίτευση....

- η προσπάθεια των προηγούμενων Υπουργών Υγείας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να αποτάξουν τις πράξεις τους, εντάσσεται στα πλαίσια κομματικών παιχνιδιών και ανιστόρητων παραλογισμών..

- η χώρα μας βρίσκεται (κατά δήλωση υπουργών της κυβέρνησης) υπό κηδεμονία και υπό επιτήρηση ...

Η κινητοποίηση που ξεκινά αφορά την επόμενη μέρα των φαρμακείων μας και γι αυτό πρέπει να πετύχει. Είμαστε ενωμένοι και δυνατοί».

Διαβάστε ακόμη:

Με 24ωρες κυλιόμενες απεργίες απαντούν στην κυβέρνηση οι φαρμακοποιοί

Με προβληματισμό οι φαρμακοποιοί σήμερα στην ΓΣ: Απέναντι σε ποιον να απεργήσουμε αφού η χώρα είναι σε κηδεμονία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ