ΦΑΡΜΑΚO

Συνεχίζουν τις απεργίες οι φαρμακοποιοί - Άκαρπη η συνάντηση με Ξανθό - Τι δηλώνει το υπ. Υγείας

Την συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης σε ολόκληρη την χώρα, αποφάσισε μετά από τηλεδιάσκεψη, το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Συνεχίζουν τις απεργίες οι φαρμακοποιοί - Άκαρπη η συνάντηση με Ξανθό - Τι δηλώνει το υπ. Υγείας

Εξάλλου, άκαρπη απέβη και η νέα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα με αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, Κων. Κούβαρη (πρόεδρο Φ.Σ. Πειραιά) και Σεραφείμ Ζήκα (πρόεδρο ΦΣ Θήβας).

Στην συνάντηση ο υπουργός Υγείας δήλωσε άγνοια για την τελική διατύπωση της Υπουργικής Απόφασης, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ.

«Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση» , δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος του ΠΦΣ, «και αυτό γιατί αυτή η κινητοποίηση αφορά την αυριανή μέρα των φαρμακείων.

Το ποσοστό συμμετοχής σε ολόκληρη την Ελλάδα φθάνει το 100%. Οι λίγες εξαιρέσεις σε ελάχιστα κεντρικά σημεία, δείχνουν ότι μόνο το Φαρμακείο της γειτονιάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον ασφαλισμένο. Οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για το κοινό καλό.

Αυτοί έχουν τα κεφάλαια, εμείς την δύναμη που μας δίνει η συστράτευση όλων των φαρμακοποιών. Κάθε μέρα απεργίας δείχνει δύναμη και πυγμή» κατέληξε ο κ. Λουράντος. Σε ολόκληρη την χώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και πραγματοποιούνται Γενικές συνελεύσεις.

Τι λέει το υπ.Υγείας

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» για τη σύνταξη της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που θα αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με εκπροσώπους των Φαρμακοποιών

Το Υπουργείο Υγείας, σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθούν ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες θα αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της φαρμακευτικής αγοράς, στην πρόσβαση των πολιτών στο φάρμακο και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν προκύψει από την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστεί η συντονισμένη προσπάθεια για τη καλύτερη δυνατή διευθέτηση όλων των κρίσιμων θεμάτων, επιδεικνύοντας η κάθε πλευρά την απαιτούμενη ωριμότητα και ευθύνη.

Τι δηλώνουν οι φαρμακοποιοί

Όσον αφορά το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας , ο ΠΦΣ ξεκαθαρίζει ότι η προάσπιση της Δημόσιας υγείας και της εύρυθμης λειτουργίας της αλυσίδας του Φαρμάκου, προϋποθέτει την διατήρηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στον επιστήμονα φαρμακοποιό , διασφαλίζοντας την αυτονομία και την ανεξαρτησία του Φαρμακοποιού και αποτρέποντας την δημιουργία καρτέλ μέσω της καθετοποίησης της φαρμακευτικής αγοράς .
Σήμερα που πλήττεται ο Έλληνας ασφαλισμένος, η εξαφάνιση του φαρμακείου της γειτονιάς αποτελεί ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα σε βάρος του και οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης.

Διαβάστε ακόμη:

Πόσο μακριά θα φθάσουν αυτή τη φορά οι φαρμακοποιοί για τα συμφέροντά τους; Απεργίες επ' αόριστον από σήμερα

Απεργίες φαρμακοποιών: Από ποια φαρμακεία θα εξυπηρετηθείτε (app)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ