ΦΑΡΜΑΚO

Στα ελληνικά & ευρωπαϊκά δικαστήρια οι φαρμακοποιοί για την ΚΥΑ του ιδιοκτησιακού - Παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ λέει ο ΠΦΣ

Άμεσα ετοιμάζονται να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα οι φαρμακοποιοί, προκειμένου να προσβάλλουν την υπουργική απόφαση για το ιδιοκτησιακό , την οποία χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη. 

Στα ελληνικά & ευρωπαϊκά δικαστήρια οι φαρμακοποιοί για την ΚΥΑ του ιδιοκτησιακού - Παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ λέει ο ΠΦΣ

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που γνωστοποίησε στον ΠΦΣ ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, προβλέπει τη ...μετάλλαξη του Φαρμακοποιού σε «αυτοφωράκια» και την παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ και off-shore εταιρείες.

Ο ΠΦΣ αναφέρεται με σκληρά λόγια στην ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι το κείμενο της υπουργικής απόφασης, υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα.

Επιπλέον, το προσχηματικό και για το θεαθήναι 20% της προβλεπόμενης συμμετοχής του Φαρμακοποιού, ουσιαστικά τον καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί, ανεξάρτητα εάν πλέον θα ενεργεί κατ΄ εντολήν του επιχειρηματία εταίρου, τονίζει ο ΠΦΣ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Παράλληλα στερεί από τον Έλληνα πολίτη την αξιόπιστη επιστημονική συμβουλή και συμβολή του φαρμακοποιού, τον οποίο η ΚΥΑ καθιστά υποχείριο του εμφανούς ή αφανούς εταίρου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απορρίπτει ως απαράδεκτη την Υπουργική Απόφαση και καταγγέλλει ότι υπαγορεύθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία άλλωστε μνημονεύονται ξεκάθαρα από το κείμενο της εν λόγω ΥΑ.

Η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων και η ελληνική κυβέρνηση απέδειξαν ότι μόνο κατ' ευφημισμόν κυβερνούν. Οι πιέσεις των δανειστών επικράτησαν των ευρωπαϊκών αποφάσεων. Στην ουσία αφού εξαθλίωσαν οικονομικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας- παραδίδουν τα κουφάρια τους σε εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα.

Η άνευ όρων παράδοση της Υγείας του Έλληνα πολίτη στα καρτέλ και τα ολιγοπώλια είναι πλέον γεγονός.

Οι φαρμακοποιοί απορρίπτουν μετά βδελυγμίας την Υπουργική Απόφαση και την επιστρέφουν ως απαράδεκτη, δηλώνουν δε ότι άμεσα θα προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, καθώς και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Τα μνημόνια και η δήθεν αναγκαιότητα της χρηματοδότησης, πρέπει να σταματήσουν να αποτελούν το πρόσχημα για την καταστροφή της χώρας».

Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποοιοί ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για σήμερα και αύριο, ενώ το Σάββατο ο ΠΦΣ θα πραγματοποιήσει την Γενική του Συνέλευση προκειμένου να επαναξιολογήσει την κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, συνέντευξη τύπου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ΚΥΑ, θα δώσει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός την Παρασκευή στις 11 το πρωί.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοιχτά σήμερα & αύριο τα φαρμακεία - Πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση - Πονοκέφαλος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Τι προβλέπει η νέα απόφαση για τα φαρμακεία - Γνωστοποιείται σήμερα στον ΠΦΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ