ΦΑΡΜΑΚO

Κινητοποίηση φαρμακοποιών για την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ - Συνάντηση ΠΦΣ με Ξανθό

Tην άμεση κινητοποίηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσε η δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης που αφορά την απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ.

Κινητοποίηση φαρμακοποιών για την απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ - Συνάντηση ΠΦΣ με Ξανθό

Ειδικότερα, ο Π.Φ.Σ. πραγματοποίησε επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας στην οποία παραβρέθηκε ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και ο νομικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Δημητρέλλος.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τόνισε στον Υπουργό πως η σχετική υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄2577/30.11.2015) έρχεται σε αντίθεση με το νόμο 4254/2014 και προφανώς εκ παραδρομής αναγράφεται ότι «δεν επιτρέπεται αύξηση των τιμών μέχρι των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ έως την 1.1.2016» , εξαιτίας της απόφασης που είχε εκδοθεί κατά ... λάθος επί υπουργίας Βορίδη.

Ο κ. Λουράντος έθεσε επίσης υπόψιν του Υπουργού και το θέμα της παράτασης του χρόνου των αποθεμάτων των φαρμάκων που φανερώνει για μια ακόμη φορά την μεροληπτική αντιμετώπιση υπέρ των φαρμακαποθηκών και σε βάρος των φαρμακείων.

Ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, φάνηκε να κατανοεί και να αποδέχεται τα επιχειρήματα του ΠΦΣ και δεσμεύθηκε να διορθώσει την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, αλλά και να επανεξετάσει το θέμα της παράτασης του χρόνου διάθεσης των αποθεμάτων.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΦΣ συμμετέχει στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων (που ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής) όπου θα θέσει εκ νέου το παραπάνω ζήτημα ζητώντας την δίκαιη παράταση του χρόνου διάθεσης των αποθεμάτων, μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων.

Διαβάστε ακόμη:

Το "αντάρτικο" των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση μόλις άρχισε - Θρυαλλίδα το ιδιοκτησιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ