ΦΑΡΜΑΚO

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Υγείας τα δύο δελτία τιμών για νέα φάρμακα

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας την Παρασκευή το βράδυ τα δύο δελτία τιμών φαρμάκων, τα οποία περιλαμβάνουν μειώσεις σε φάρμακα που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, καθώς και τιμές για καινούργια φάρμακα αναφοράς.

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπ. Υγείας τα δύο δελτία τιμών για νέα φάρμακα

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Δελτία Τιμών Νέων Φαρμάκων Αναφοράς (πρωτότυπα), καθώς και νέων υβριδικών και γενοσήμων, που αναρτήθηκαν μαζί με τις δύο αντίστοιχες Υπουργικές Αποφάσεις του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η επεξεργασία των εν λόγω δελτίων τιμών είχε ξεκινήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και από τις αρχές Νοεμβρίου αντίστοιχα.

Το επόμενο βήμα τώρα είναι να δούμε πότε θα ενταχθούν τα φάρμακα αυτά στην θετική λίστα, ώστε να αποζημιώνονται από την Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και πότε θα προχωρήσει η γενική ανακοστολόγηση, μέσα από το δελτίο τιμών φαρμάκων που αναμένει η αγορά.

Να σημειωθεί, ότι για το εν λόγω δελτίο τιμών φαρμάκων, έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες και μαραθώνιες συσκέψεις των μελών της Επιτροπής Τιμών, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη τα οποία είναι γεγονός ότι ήταν πάρα πολλά. Πλέον, όπως εκτιμούν παράγοντες της φαρμακευτικής αγοράς, μετά την έκδοση του δελτίου τιμών, η αγορά θα ομαλοποιηθεί, καθώς δεν θα υπάρχουν λάθη και στρεβλώσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα στις τιμές των σκευασμάτων.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν, επίσης, ότι είναι πιθανόν από το νέο δελτίο τιμών να εξοικονομηθούν περί τα 150 εκατ. ευρώ.

Δείτε εδώ και εδώ αντίστοιχα, τα δύο δελτία τιμών μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις

Διαβάστε ακόμη:

Εντός της εβδομάδος το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων