ΦΑΡΜΑΚO

Η AstraZeneca εξαγοράζει την Acerta και ταράζει τα ύδατα με ένα φάρμακο για τον καρκίνο

Νέα επιστημονικά δεδομένα δημιουργούνται στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά με την εξαγορά της Acerta από την AstraZeneca. Η συμφωνία αιχμής, περιλαμβάνει ένα πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο που μπορεί να αποφέρει ετήσια έσοδα άνω των πέντε δισ. δολαρίων.

Η AstraZeneca εξαγοράζει την Acerta και ταράζει τα ύδατα με ένα φάρμακο για τον καρκίνο

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Bloomberg, η AstraZeneca συμφώνησε να αγοράσει ένα μερίδιο 55% στην Acerta Pharma, για τέσσερα δισ. δολάρια.

Η AstraZeneca θα πληρώσει 2,5 δισ. δολάρια προκαταβολικά και επιπλέον 1,5 δισ. όταν το πειραματικό φάρμακο της Acerta λάβει έγκριση από την αρμόδια αρχή. Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική με έδρα το Λονδίνο, η συμφωνία περιλαμβάνει και κάποιες επιπλέον ρήτρες, βάσει των οποίων η AstraZeneca μπορεί να αγοράσει την υπόλοιπη Acerta για περίπου τρία δισ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Pascal Soriot, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει αποδυθεί, στο κυνήγι πολλά υποσχόμενων νέων φαρμάκων αφού απέρριψε μια συμφωνία με τη Pfizer πέρυσι. Το πειραματικό φάρμακο της Acerta, εκτιμάται μπορεί να αποφέρει ετήσιες πωλήσεις άνω των πέντε δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την AstraZeneca.

Επιπλέον, μόλις πριν δύο ημέρες, η βρετανική Astra Zeneca, ανακοίνωσε δύο συναλλαγές, οι οποίες θα ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της σε Κίνα και Ιαπωνία: Την εξαγορά μιας επιχείρησης της ιαπωνικής Takeda Pharmaceutical που ασχολείται με το αναπνευστικό, για 575 εκατ. δολάρια, και μια συμμαχία με την κινεζική ερευνητική και αναπτυξιακή πλατφόρμα WuXi AppTec, προκειμένου να ερευνήσει βιολογικά φάρμακα.

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε ακόμη: AstraZeneca: Πράσινο φως από FDA για τη μακροχρόνια χρήση του Brilinta

Ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος νέος Ιατρικός Διευθυντής στην Astra Zeneca

Συμφωνία ανοιχτής καινοτομίας μεταξύ Sanofi και AstraZeneca για ανταλλαγή 210.000 Χημικών Ενώσεων

Οι Έλληνες ασθενείς έχουν ανάγκη από καινοτόμες θεραπείες & από κλινικές μελέτες που να αξιολογούνται