ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος νέος Ιατρικός Διευθυντής στην Astra Zeneca

Τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή στην AstraZeneca Eλλάδος ανέλαβε από τις 5 Οκτωβρίου ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος, ο οποίος μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Ιατρικού Διευθυντή στη Roche Hellas.

Ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος νέος Ιατρικός Διευθυντής στην Astra Zeneca

Ο Δρ. Χρ. Αντώνοπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στον κλάδο του φαρμάκου αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επίσης ενεργό μέλος στις συντονιστικές επιτροπές των κλινικών μελετών και των Ιατρικών Διευθυντών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Με την ένταξή του στο δυναμικό της AstraZeneca o Δρ. Χρ. Αντωνόπουλος ηγείται μιας δυναμικής ομάδας που έχει ήδη σημαντικό έργο προς όφελος της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας και του Έλληνα ασθενή. Ως επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος της AstraZeneca Eλλάδος ο Δρ. Αντωνόπουλος μεταξύ άλλων έχει υπό την ευθύνη του τον στρατηγικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των Κλινικών Μελετών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς και Ιδρύματα για τις θεραπευτικές κατηγορίες όπως Καρδιαγγειακές παθήσεις, Μεταβολικά Νοσήματα, Ογκολογία, Αναπνευστικό και Αυτοάνοσα νοσήματα. Οι κλινικές μελέτες αποτελούν το βασικό άξονα της επιστημονικής δραστηριότητας της AstraZeneca στην Ελλάδα και για το 2016 η επένδυση σε αυτόν τον τομέα αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκ. ευρώ.

Ο κ. Jeroen Commissaris, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Δρ. Αντωνόπουλο στην AstraZeneca. Είμαστε μια εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στην επιστήμη με επίκεντρο πάντα τον Ασθενή και είμαστε βέβαιοι πως η εμπειρία και η επιστημονική εξειδίκευση του Δρ. Αντωνόπουλου θα αποτελέσει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της ομάδας της AstraZeneca, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εταιρείας μας στην Ελλάδα.»

Ο Δρ. Χρήστος Αντωνόπουλος είναι ιατρός-λοιμωξιολόγος και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου από τις Ιατρικές σχολές του Imperial College και του Royal Free & University College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, αντίστοιχα.

Σχετικά με την AstraZeneca

Η AstraZeneca είναι μια παγκόσμια, βασιζόμενη στην καινοτομία βιοφαρμακευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορία συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κυρίως στον τομέα των καρδιαγγειακών, μεταβολικών, αναπνευστικών, φλεγμονωδών, αυτοάνοσων, ογκολογικών, λοιμωδών και νευροψυχιατρικών παθήσεων (νευροεπιστημών). Η AstraZeneca δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες και τα καινοτόμα της φάρμακα χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ασθενών παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη:

Εσωτερικές αλλαγές στην Astrazeneca

Η κυρία Αγ. Αγγέλη στην Astra Zeneca Hellas

Σκόπελος για το χρυσό deal Pfizer-AstraZeneca