ΦΑΡΜΑΚO

Θ. Τρύφων: Έστω και τώρα εθνική πολιτική φαρμάκου & να τελειώσουν οι πειραματισμοί

Την ανάγκη να αποκτήσει επιτέλους η χώρα εθνική πολιτική φαρμάκου έστω και τώρα, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης χθες το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Θ. Τρύφων: Έστω και τώρα εθνική πολιτική φαρμάκου & να τελειώσουν οι πειραματισμοί

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Φυσικά η πρόταση αυτή για την εθνική πολιτική φαρμάκου, σύμφωνα με τον κ. Τρύφων, θα έπρεπε να είχε κατατεθεί και να δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα, το 2014 ή και το 2013 ακόμη, όπως σημείωσε, ενώ εξήγγειλε εκστρατεία σε όλη την χώρα, η οποία θα αφορά την ποιότητα και την προστασία του ελληνικού φαρμάκου. Ο πρόεδρος της ΠΕΦ μάλιστα ζήτησε την συνδρομή όλων των κλάδων στην προσπάθεια αυτή.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Τρύφων πρόσθεσε ακόμη ότι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες εξακολουθούν να επενδύουν και να αντιστέκονται παρά την παρατεταμένη κρίση, έχουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα, εξάγουν και η χώρα πρέπει να είναι περήφανη για τον κλάδο!

Το clawback πάντως κυριάρχησε ακόμη μία φορά στην γιορτινή εκδήλωση, στο οποίο αναφέρθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Τρύφων, του ΣΦΕΕ κ. Πασχάλης Αποστολίδης όσο και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η στρέβλωση, ενώ συμφώνησε με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντο ότι οι Έλληνες έχουμε γίνει πειραματόζωα. Ζήτησε ακόμη καλύτερη συνεργασία πολιτείας και ΕΟΦ. Από την πλευρά του, και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ επεσήμανε ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις από την επιβολή χαρατσιών όπως είναι το clawback, ενώ ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «δεν θέλατε μεταρρυθμίσεις, γι' αυτό καταλήξαμε σε ένα θηριώδες clawback 350 εκατ. ευρώ».

Συνεχίζοντας την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ευθύνη δεν έχει μόνο όποιος υπόσχεται αλλά και όποιος πιστεύει! Ήρθε η ώρα να συνεννοηθούμε στον πραγματικό κόσμο όχι στον φανταστικό! Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ν Δ πιστεύει στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία προσδίδει υπεραξία στην οικονομία και την κοινωνία και τονώνει την αγορά εργασίας, ενώ μέλημα του κόμματος είναι να προστατευτούν και οι τιμές. «Ενωμένοι με όραμα πίστη και άξια ηγεσία θα πάμε μπροστά! Η ΝΔ θα πράξει το καθήκον της», σημείωσε με νόημα.

Σκληρή κριτική στην ομιλία του κ. Γεωργιάδη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, ο οποίος τόνισε ότι είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος και θα παραμείνει και όχι γυρολόγος.

Στηλίτευσε το προσχέδιο του Ασφαλιστικού και ζήτησε να σταματήσει η φτωχοποίηση των πόλεων με την δραματική φοροεισπρακτική πολιτική απέναντι σε όλους τους Έλληνες. «Χάσαμε πολύ χρόνο με πειραματισμούς», κατέληξε, και αναρωτήθηκε εάν θα συνεχίσουμε να είμαστε πειραματόζωα οι Έλληνες.

Τέλος, για την δυναμική του κλάδου και για την υπεραξία και τον πλούτο που δίνει τόσο στην ελληνική οικονομία όσο και στην κοινωνία, αναφέρθηκαν οι πρόεδροι του ΠΙΣ και ΙΣΑ, κ.κ. Μιχ. Βλασταράκος και Γ. Πατούλης.

0522

Διαβάστε ακόμη:

Η Γ.Γ. Βιομηχανίας παραγγέλνει μελέτη για τις προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Πρόταση για Σύμφωνο Συνεργασίας κυβέρνησης & βιομηχανίας θα θέσει ο ΣΦΕΕ στον Καρόνε στις 11 Ιανουαρίου

Οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των μονάδων τους στους υπ. Οικονομικών & Υγείας

Χωρίς επιχειρήματα ο Ξανθός στη Βουλή για την καταστροφή της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου (video)

Τρύφων: Διαλύουν την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία με μέτρα επιλεκτικής στόχευσης