ΦΑΡΜΑΚO

Ποιος έκλεισε τα φώτα στον Πατούλη;

Έκλεισαν τα φώτα κι άναψαν τα αίματα... Απρόοπτα κι αψιμαχίες είχε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), το βράδυ της Τρίτης (09/02/2016).

Ποιος έκλεισε τα φώτα στον Πατούλη;

Στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, στο βήμα βρισκόταν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, για να απευθύνει χαιρετισμό. Ήταν στη μέση της ομιλίας του, εξηγώντας σε ανεβασμένους τόνους την ανάγκη αποσύνδεσης της φαρμακευτικής δαπάνης ως ποσοστού επί του ΑΕΠ, όταν «έπεσε μαύρο». «Δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια» είπε ο κ. Πατούλης υπό το φως των κεριών, επιχειρώντας να συνεχίσει την ομιλία του, η οποία όμως διακόπηκε οριστικά, αφού ούτε το μικρόφωνο... ήθελε εκείνη τη στιγμή να συνεργαστεί.

«Καταγγέλλω το μικρόφωνο του κ. Πατούλη» και «τονίζω ότι δεν ήταν δικός μου δάκτυλος» είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανεβαίνοντας στο βήμα, όταν πλέον όλα τα προβλήματα είχαν αποκατασταθεί. Ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει την οργή γιατρών, φαρμακοποιών και φαρμακοβιομηχανίας ως υπουργός Υγείας, με μία διάθεση να πάρει το αίμα του πίσω, ξεκίνησε λέγοντας ότι «ευθύνη έχει και όποιος πιστεύει παράλογες υποσχέσεις» (τις οποίες είχε μοιράσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ) και είναι «συνένοχος στην καταστροφή». «Δεν σας άρεσαν οι δικές μας μεταρρυθμίσεις...» είπε, κάλεσε ωστόσο όλα τα μέρη σε συνεννόηση.

Στις μπηχτές του κ. Γεωργιάδη ειδικά για τους φαρμακοποιούς –«βάλατε τις φάτσες μας, εμένα και τον κ. Χατζηδάκη, σε 11.000 φαρμακεία και τώρα είμαστε αντιπρόεδροι της ΝΔ»- απάντησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος «Εμείς πιστέψαμε στα Ζάππεια, όταν εσείς δεν ήσαστε στη Νέα Δημοκρατία» είπε ο κ. Λουράντος και τόνισε ότι «κάναμε εκλογικά κέντρα τα 11.000 φαρμακεία εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης και θα τα κάνουμε ξανά εναντίον και της σημερινής».

Πηγή: newsbomb