ΦΑΡΜΑΚO

Πόνοι στις αρθρώσεις; Βρήκαμε τον κατάλληλο σύμμαχο!

Κάθε μέρα κάνουμε περίπου 5.117 βήματα και στεκόμαστε όρθιοι 75 λεπτά κατά μέσο όρο. Πολύτιμοι σύμμαχοι στις καθημερινές κινήσεις, από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες, είναι οι αρθρώσεις, οι οποίες αποτελούν τον σύνδεσμο μεταξύ των οστών.

Πόνοι στις αρθρώσεις; Βρήκαμε τον κατάλληλο σύμμαχο!

Ο ρόλος τους είναι τόσο σημαντικός επειδή προσφέρουν στήριξη στο σώμα και διευκολύνουν τις καθημερινές κινήσεις, εξομαλύνοντας το δυναμικό φορτίο που δέχεται ο σκελετός και ελαττώνοντας τις τριβές που προκαλούνται μεταξύ των οστών κατά την κίνηση. Λόγω του σημαντικού έργου που προσφέρουν στο σώμα, ο πόνος των αρθρώσεων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να δημιουργήσει προβλήματα στην τέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Κάποιοι από τους παράγοντες που επιβαρύνουν τις αρθρώσεις είναι το αυξημένο σωματικό βάρος, η πολύ έντονη σωματική άσκηση, η βαριά χειρωνακτική εργασία και οι αρθροπάθειες. Οι αρθροπάθειες είναι οι παθήσεις των αρθρώσεων και μπορεί να προκληθούν από πλειάδα αιτιών. Εάν στην αρθροπάθεια συνυπάρχει φλεγμονή τότε πρόκειται για αρθρίτιδα. Οι μορφές τις αρθρίτιδας είναι πολλές με πιο συχνή την οστεοαρθρίτιδα, η οποία εμφανίζεται όταν ο προστατευτικές δομές της άρθρωσης και κυρίως ο αρθρικός χόνδρος, που αποτελεί το προστατευτικό “μαξιλαράκι” της, φθείρονται. Η οστεοαρθρίτιδα επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, ενώ μόνο στην Ελλάδα πάσχουν 1,8 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα κακά νέα είναι ότι, εκτός από την χειρουργική αντιμετώπιση, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για την οστεοαρθρίτιδα. Τα καλά νέα είναι ότι, εκτός από τα αναλγητικά φάρμακα, την φυσικοθεραπεία και την αποφόρτιση της άρθρωσης, τώρα υπάρχει ακόμα ένας σύμμαχος στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και την επιβράδυνση της εξέλιξης της οστεοαρθρίτιδας. Πρόκειται για το FlexAde Xtra, το νέο συμπλήρωμα διατροφής που δημιουργήθηκε από τα εργαστήρια της Lanes. Η χονδροϊτίνη, το κολλαγόνο και το υαλουρονικό που περιέχει είναι δομικά συστατικά του αρθρικού χόνδρου, ενώ ο συνδυασμός των MSM, μαγγανίου και γλυκοζαμίνης φαίνεται να δρα ανακουφιστικά στον πόνο που προκαλείται από την οστεοαρθρίτιδα.

Untitled

Στην εμφάνισή της συμβάλλουν παράγοντες όπως η μηχανική καταπόνηση και φόρτιση της άρθρωσης, η γενετική προδιάθεση και οι ειδικές αλλοιώσεις του χόνδρου λόγω μεταβολικών ή ορμονικών επιδράσεων. Εμφανίζεται πιο συχνά στα γόνατα, τα ισχία και την σπονδυλική στήλη και έχει προοδευτικά επιδεινούμενο χαρακτήρα. Συνοδεύεται από πόνο, δυσκαμψία, ευαισθησία, οίδημα και προοδευτική απώλεια της χρηστικότητας και της σταθερότητας της άρθρωσης. Η συχνότητα εμφάνισης αυξάνεται με την ηλικία καθώς χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να εκδηλωθούν τα συμπτώματα της πάθησης.

Το FlexAde Xtra της Lanes είναι ένας καινοτομικός και πλήρης συνδυασμός πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, ιδανικό και για όσους επιβαρύνουν και καταπονούν τις αρθρώσεις τους, όπως οι αθλητές, αλλά και τα άτομα που καταπιάνονται με βαριά χειρωνακτική εργασία, παχύσαρκους και ηλικιωμένους.

Τείνουμε να θεωρούμε την υγεία των αρθρώσεων μας δεδομένη και συχνά παραλείπουμε ορισμένα βασικά βήματα για την πρόληψη της φθοράς τους.
Η απώλεια βάρους μειώνει το φορτίο που δέχονται οι αρθρώσεις προστατεύοντας τις από την φθορά. Η σωστή άσκηση ενδυναμώνει τους μύες και αυξάνει την αντοχή των αρθρώσεων με αποτέλεσμα να αυξάνει την σταθερότητα τους. Πρέπει, ωστόσο, να αποφεύγεται η υπερπροσπάθεια, καθώς στην περίπτωση αυτή η ζημιά είναι μεγαλύτερη από το όφελος.

Το FlexAde Xtra είναι καινοτόμο λόγω του συνδυασμού των ευεργετικών για τις αρθρώσεις συστατικών και βοηθά στη διατήρηση γερών αρθρώσεων κάθε μέρα, όλη μέρα.

Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα Lanes αποτελούν συμπληρώματα διατροφής που καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε σύγχρονου ανθρώπου, βελτιώνοντας παράλληλα την υγεία του.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα που προτείνει η Lanes κάνε κλικ εδώ!

*Σε περίπτωση χρονίων προβλημάτων υγείας, λήψης φαρμάκων ή εγκυμοσύνης συμβουλευτείτε το γιατρό σας.