ΦΑΡΜΑΚO

Ο ΠΦΣ στοχοποιεί την Amgen για έλλειψη συγκεκριμένου φαρμάκου

Σε συγκεκριμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του ομαλού εφοδιασμού της αγοράς, προβαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τις ελλείψεις φαρμάκων και με στόχο την προστασία της της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΠΦΣ στοχοποιεί την Amgen για έλλειψη συγκεκριμένου φαρμάκου

Έτσι απέστειλε το υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 691/09.3.2015 έγγραφο προς την εταιρεία AMGEN Ελλάς Ε.Π.Ε., με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας, τον Ε.Ο.Φ. (Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, Τμήμα Ελέγχου Κυκλοφορίας) και τον Σ.Φ.Ε.Ε., με το οποίο ζητούσε από την ως άνω εταιρεία να εξηγήσει εγγράφως τους λόγους για τους οποίους δεν προμηθεύει τα φαρμακεία με το φάρμακο Prolia, και να προβεί άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση του ομαλού και συνεχούς εφοδιασμού των φαρμακείων με τα φαρμακευτικά προϊόντα της.

Μέχρι σήμερα ο ΠΦΣ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ουδεμία απάντηση ή αναφορά έχει λάβει ούτε από την AMGEN Ελλάς Ε.Π.Ε., ούτε από τους υπό κοινοποίηση φορείς. Κατόπιν αυτού οφείλουμε να ενημερώσουμε άμεσα τους συναδέλφους μας, επιφυλασσόμενοι συγχρόνως για οποιαδήποτε ενέργεια για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καταλήγει ο ΠΦΣ.

Διαβάστε ακόμη:

Η τιμολογιακή πολιτική στεγνώνει τα φαρμακεία από φάρμακα