ΦΑΡΜΑΚO

Ψάχνουν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία με το... φανάρι

Το αλαλούμ που επικρατεί με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των φαρμακείων που δεν διανυκτερεύουν.

Ψάχνουν τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία με το... φανάρι

Σχετικές καταγγελίες έχουν γίνει στην Περιφέρεια Αττικής από πολίτες που δεν βρίσκουν διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Με έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας, η αρμόδια περιφερειακή σύμβουλος επισημαίνει το πρόβλημα, το οποίο αποδίδεται στις μαζικές απαλλαγές φαρμακείων από τις εφημερίες.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος, αναδεικνύοντας το πρόβλημα που έχει προκύψει από το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι υπάρχουν φαρμακεία τα οποία απαλλάχθηκαν και συνεχίζουν να απαλλάσσονται των εφημεριών, συνεχώς τα τελευταία τρία χρόνια.

Η περιφερειακή σύμβουλος υπογραμμίζει πως υπάρχει αντίλογος από την πλευρά του συνοικιακού φαρμακοποιού, ο οποίος ζητά την απαλλαγή για οικονομικούς λόγους. Όπως εξηγεί, έχει να ανταγωνιστεί κεντρικά φαρμακεία, τα οποία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο και απορροφούν τον τζίρο της ημέρας. Επιπλέον, λόγω κρίσης, δεν μπορεί να υποστηρίξει την εφημερία.