ΦΑΡΜΑΚO

Όλοι οι προβληματισμοί για την φαρμακευτική αγορά, στο Hellas PHARM 2016

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακείο 2016: διεκδικώντας το αυτονόητο σε μία νέα Ευρώπη της ισότητας & της ισονομίας», θα πραγματοποιηθεί το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σήμερα και αύριο (2 και 3 Απριλίου) στο Helexpo Maroussi, υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όλοι οι προβληματισμοί για την φαρμακευτική αγορά, στο Hellas PHARM 2016

Οι συμμετέχοντες στις εργασίες του Hellas PHARM, είτε ως ομιλητές, είτε ως σύνεδροι, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του φαρμάκου και της φαρμακευτικής αγοράς, όπως αυτές διαμορφώνονται στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η ευρωπαϊκή μετάλλαξη του Hellas PHARM», το Σάββατο 2 Απριλίου στις 13:30 στην κεντρική συνεδριακή αίθουσα.

Ενδεικτικά, θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν είναι:

- Πολιτική Υγείας και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Τις προτάσεις τους για το επίμαχο θέμα της πολιτικής υγείας και της ΠΦΥ, στο πλαίσιο μιας νέας Ευρώπης της ισότητας και της ισονομίας θα καταθέσουν εκπρόσωποι των αρμόδιων φορέων. Την ευρωπαϊκή διάσταση στο θέμα θα δώσει ο πρόεδρος της PGEU κ. Jan Smits.

- Ευρωπαϊκά πρότυπα για τα φάρμακα και τα φαρμακεία

Οι όροι λειτουργίας των φαρμακείων με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις εθνικές ιδιαιτερότητες, οι υπηρεσίες από το φαρμακείο, καθώς και η διαχείριση της φαρμακοθεραπείας, είναι θέματα που θα συζητηθούν σε αυτό το στρογγυλό τραπέζι.

- ΜΥΣΥΦΑ και ασφάλεια στη δημόσια υγεία, σε Ελλάδα και Ευρώπη

Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και του ΕΟΦ, του Συνδέσμου ΕΦΕΧ και του ΠΦΣ, καθώς και ο πρόεδρος της PGEU κ. Jan Smits, θα «καθίσουν» στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ στην Ελλάδα, μέσα στο ευρύτερο ευρωπαϊκό περιβάλλον

Ακόμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν σημαντικές δορυφορικές εκδηλώσεις, όπως:

- 3η Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών: Για τρίτη χρονιά, η κεντρική διοργάνωση των ομοιοπαθητικών φαρμακείων, στο Hellas PHARM.
- Σεμινάριο διοίκησης φαρμακείου, με έμφαση στη διαχείριση πελάτη, σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά
- Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο αποτελεί η επίδειξη πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο, από εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Στο εκθεσιακό τμήμα συμμετέχουν εταιρείες, με φαρμακευτικά προϊόντα, καλλυντικά, OTCs, εξοπλισμούς και υπηρεσίες φαρμακείου κ.λπ.

Διαβάστε ακόμη:

Σχέδιο Φαρμακευτικής Πολιτικής παραδίδει στον Ανδρέα Ξανθό ο ΠΦΣ - Κομβικός ο ρόλος του φαρμακείου