ΦΑΡΜΑΚO

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων από την 1η Μαίου

Σε άρση των διημερεύσεων από την 1η Μαΐου προχωρά ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής , μετά από χθεσινή απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Τέλος οι διημερεύσεις των φαρμακείων από την 1η Μαίου

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ, αποφάσισε την άρση των διημερεύσεων (ωράριο 8 π.μ. – 8μ.μ.) από 1/5/2016, εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Εξάλλου το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία 180 αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα αλλά και των προέδρων των φαρμακευτικών Συλλόγων, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και το θέμα του ωραρίου.

Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές, τόσο ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος όσο και άλλα μέλη του Συλλόγου, το ανεξέλεγκτο ωράριο που δημιούργησε το διευρυμένο καθεστώς, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σύγχυση στα φαρμακεία, και αυτός που ζημιώνεται τελικά είναι ο ίδοος ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να βρει ανοιχτό φαρμακείο την ώρα που το ζητά. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζητά ωράριο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι και ο ίδιος ο υπουργό Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού κυρίας Εύης Χριστοφιλοπούλου. παραδέχθηκε ευθέως, ότι το διευρυμένο ωράριο, κάθε άλλο παρά βοήθησε τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους φαρμακοποιούς, σημειώνοντας, ότι Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τον λόγο αυτό, ετοιμάζεται να αναθεωρήσει την νομοθεσία.

Διαβάστε ακόμη:

Αλλάζει το διευρυμένο ωράριο: Ευθεία παραδοχή Ανδρέα Ξανθού ότι το καθεστώς απέτυχε