ΦΑΡΜΑΚO

Επικίνδυνα φάρμακα στο διαδίκτυο: Καταγγελίες φαρμακοποιών Λάρισας

​Αυξάνεται ραγδαία η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων μέσα από το διαδίκτυο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως τέτοια σκευάσματα είναι παραποιημένα και επικίνδυνα για την υγεία καθώς δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, αναφέρουν οι φαρμακοποιοί. 

Επικίνδυνα φάρμακα στο διαδίκτυο: Καταγγελίες φαρμακοποιών Λάρισας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας κατήγγειλε παράνομους ιστότοπους που διακινούσαν εδώ και 5 μήνες φάρμακα-μαϊμού σε όλη τη Θεσσαλία. Όπως αναφέρει μάλστα, δυστυχώς και στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί οι καταναλωτές που πέφτουν θύματα επιτηδείων οι οποίοι πωλούν στο ίντερνετ φαρμακευτικά προϊόντα σε πολύ χαμηλές τιμές.

Τα φάρμακα-μαϊμού που πωλούνται στο διαδίκτυο, ειδικότερα αφορούν:

- στην στυτική δυσλειτουργία

- σε βιταμινούχα σκευάσματα

- σε σκευάσματα για αδυνάτισμα και ομορφιά

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας συστήνει στους καταναλωτές τα εξής, όταν αποφασίζουν να αγοράσουν από το διαδίκτυο φάρμακα:

Θα πρέπει να κάνετε έλεγχο της συσκευασίας, ώστε να υπάρχουν ταινίες γνησιότητας, να αναγράφεται η ημερομηνία λήξης και η χώρα προέλευσης.

Φάρμακα πιο φτηνά από τα φαρμακεία είναι παραποιημένα και ενδεχομένως επικίνδυνα επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ξεκινά διαδικασίες πιστοποίησης των ηλεκτρονικών φαρμακείων.

Διαβαστε ακόμη:

«Άκου το Σώμα Σου» στα Φαρμακεία - Σύμπραξη επιχειρείν, επιστήμης και φαρμακοποιών για τον πολίτη