ΦΑΡΜΑΚO

Ωράριο με 40 ώρες την εβδομάδα και ενισχυμένες εφημερίες προτείνει η ΓΣ του ΦΣΑ

Στις ενέργειες εκείνες, που αφορούν στην κατάργηση όλων των νόμων αναφορικά με την απελευθέρωση του φαρμακείου από το 2010 μέχρι και σήμερα, θα προχωρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως προέκυψε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 5 Ιουνίου στο cine Κεραμικός.

Ωράριο με 40 ώρες την εβδομάδα και ενισχυμένες εφημερίες προτείνει η ΓΣ του ΦΣΑ

Αναλυτικά, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΦΣΑ, αποφάσισε τα παρακάτω :

- Ως θέση του κλάδου για το ωράριο – εφημερίες, το 40ωρο/5ήμερο με ενισχυμένες εφημερίες.

- Η απελευθέρωση του ωραρίου και το σπάσιμο της σταθερής λιανικής τιμής είναι τα δύο απαραίτητα εργαλεία για να αναπτυχθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα και στον χώρο της λιανικής τιμής του φαρμάκου. Αυτή είναι η μήτρα του προβλήματος και η πάλη μας για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να στοχεύει και στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου, τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

- Ενέργειες για κατάργηση όλων των νόμων που αφορούν την απελευθέρωση του φαρμακείου από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Να θυμίσουμε, πως οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει στην άρση των διημερεύσεων από τις 4 Μαίου, καθώς το ελεύθερο ωράριο έχει δημιουργήσει φαρμακοποιούς δύο ταχυτήτων και τους έχει εξαντλήσει, όπως ανέφεραν και στην τελευταία τους Γενική Συνέλευση.

Όπως έχουν τονίσει πολλές φορές, τόσο ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος όσο και άλλα μέλη του Συλλόγου, το ανεξέλεγκτο ωράριο των φαρμακείων που δημιούργησε το διευρυμένο καθεστώς, έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχήσει σύγχυση στα φαρμακεία, και αυτός που ζημιώνεται τελικά είναι ο ίδιος ο πολίτης ο οποίος δεν μπορεί να βρει ανοιχτό φαρμακείο την ώρα που το ζητά. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζητά ωράριο σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.