ΦΑΡΜΑΚO

Βαρνάβας προς Λουράντο: Δεν χρειάζομαι ψυχαναλυτή, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει

Απάντηση στον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντο, ο οποίος επιτέθηκε χθες στον πρώην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ δίνει σήμερα ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας. Ο κ. Βαρνάβας επιτέθηκε πριν μερικές ημέρες στον ΠΦΣ για το θέμα του βρεφικού νερού που αποσύρθηκε από τα φαρμακεία και χθες ο κ. Λουράντος αντέδρασε σκληρά μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Βαρνάβας προς Λουράντο: Δεν χρειάζομαι ψυχαναλυτή, το κρίσιμο ερώτημα παραμένει

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Βαρνάβα έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ τον κ. Λουράντο που ανέλαβε αφιλοκερδώς καθήκοντα προσωπικού μου ψυχαναλυτή. Ευτυχώς νιώθω καλά και δεν προτίθεμαι να τον αξιοποιήσω στο ρόλο αυτό. Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία του διαλόγου που ξεκινήσαμε να του απευθύνω εκ νέου το βασικό ερώτημα του σημειώματός μου, στο οποίο ως Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) απέφυγε να δώσει απάντηση.

Το ερώτημα είναι σαφές: συμφωνεί με τη διάθεση από τα φαρμακεία του «νερού για μωρά», το οποίο δε διαθέτει καμιά επιστημονική τεκμηρίωση και εξαπατά τους γονείς;

Αν όχι, απορώ γιατί δεν αντέδρασε ο ΠΦΣ όταν αρκετοί φαρμακοποιοί άρχισαν να διαθέτουν αυτό το προϊόν στα φαρμακεία τους και το απέσυραν αναγκαστικά μόνον όταν υπήρξε απαγόρευση από το υπουργείο Υγείας.

Αν έχει την καλοσύνη ας απαντήσει ο κ. Λουράντος και στο δεύτερο -και σοβαρότερο - ερώτημα του σημειώματος: συμφωνεί με την αντιποίηση επαγγέλματος στην οποία προβαίνουν αρκετοί φαρμακοποιοί χορηγώντας φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή;»

Διαβάστε ακόμη:

Επίθεση φαρμακοποιών κατά Βαρνάβα για το βρεφικό νερό