ΦΑΡΜΑΚO

Στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών για την τιμολόγηση των 600 φαρμάκων

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων, προκειμένου να τιμολογήσει γύρω στα 600 νέα φάρμακα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν πρώτη φορά στην αγορά.

Στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών για την τιμολόγηση των 600 φαρμάκων

Ήδη ο ΕΟΦ απέστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπή κ. Γιάννη Φίλο τις προτεινόμενες τιμές και ο ίδιος με την σειρά του, απέστειλε στα μέλη το υλικό προκειμένου να το μελετήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέλος της Επιτροπής Τιμών και ειδικότερα στέλεχος του ΕΟΦ (δεν πρόκειται για την πρόεδρο αλλά ούτε και την αντιπρόεδρο) απουσιάζει στο εξωτερικό σε συνέδριο και για τον λόγο αυτό, δεν μπορεί να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Τιμών.

Από τα 612 νέα ιδιοσκευάσματα, τελικά δόθηκε τιμή σε 588, αφού τα 24 που αρχικά δεν είχαν τιμολογηθεί, παρέμειναν ως είχαν και δεν κοστολογήθηκαν τελικά.

Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των νέων φαρμάκων περιλαμβάνονται 48 νέες δραστικές ουσίες, 77 νέα προϊόντα αναφοράς, 354 γενόσημα, 31 υβριδικά, 16 όμοια βιολογικά, 45 καλώς καθιερωμένης χρήσης, 2 παραδοσιακής φυτικής προέλευσης, 18 με γνωστή δραστική, 32 που υπέβαλαν αίτηση συγκατάθεσης και 545 που υπέβαλαν πλήρη αίτηση.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχονται στην αγορά 600 καινούρια σκευάσματα - Σε ισχύ από σήμερα νέες τιμές φαρμάκων