ΦΑΡΜΑΚO

Παράνομη φαρμακαποθήκη εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα. Ήδη η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη ενός 49χρονου ιδιοκτήτη παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενων, ηλικίας 58 και 46 ετών.

Παράνομη φαρμακαποθήκη εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού. Να σημειωθεί, ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με αποτέλεσμα από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα, σε επιχείρηση - έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην παράνομη φαρμακαποθήκη, που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένες εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 €,

- 3 συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,

- πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων,

- σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών,

- επιταγές συνολικής αξίας 15.250 € και συναλλαγματικές συνολικής αξίας 2.500 €

- χρηματικό ποσό των (2.950 €).