ΦΑΡΜΑΚO

Οι Γιατροί του Κόσμου εμβολιάζουν προσφυγόπουλα στα Λαγκαδίκια

Εκστρατεία εμβολιασμού ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας (Médecins du Monde Greece/ MdM), οι οποίοι θα εμβολιάσουν σήμερα και αύριο τα παιδιά στο κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Λαγκαδίκια όπου δραστηριοποιούνται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι Γιατροί του Κόσμου εμβολιάζουν προσφυγόπουλα στα Λαγκαδίκια

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες, όλα τα παιδιά του κέντρου μετεγκατάστασης, ηλικίας από 2 έως 24 μηνών θα εμβολιαστούν με εξαδύναμο εμβόλιο κατά των εξής παθήσεων: ηπατίτιδα Β, διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα και αιμόφιλο της ινφλουέντζας τύπου Β.

Είναι η 2η εμβολιαστική καμπάνια που πραγματοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου σε αυτό το κέντρο όπου είχαν καλυφθεί πάνω από 200 παιδιά.

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν να υλοποιούν εκστρατείες εμβολιασμού, πάντα βάσει των διεθνών προτύπων και συστάσεων του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να ανταποκριθούν στις θεμελιώδεις ανάγκες αυτών των ευάλωτων παιδιών.

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια του συντονισμού των υγειονομικών δράσεων σε ότι αφορά στο προσφυγικό, ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ και Γενικός Συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νικόλαος Π. Παπαευσταθίου, επικεφαλής κλιμακίου, θα πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία στην Κεντρική Μακεδονία από 4 έως 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Προσφυγικό: Έντονη αντίδραση του Κοινωνικού Φαρμακείου Άρτας στους γονείς της Φιλιππιάδας

Απάντηση ΕΚΕΠΥ στον πρόεδρο του ΙΣΑ - Έχουν εμβολιασθεί 11.000 πρόσφυγες