ΦΑΡΜΑΚO

Αρθρίτιδα: Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση

Η αρθρίτιδα σε κάθε της μορφή (οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής, ουρική κ.λπ.) έχει απασχολήσει έντονα τα τελευταία χρόνια τον ιατρικό κόσμο. Οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί επικεντρώθηκαν στους λόγους της εμφάνισής της, αλλά και στο κατά πόσον οι εξωγενείς ή δευτερογενείς παράγοντες (που θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό τροποποιήσιμοι), όπως το σωματικό βάρος, η διατροφή και ο τρόπος ζωής, την επηρεάζουν.

Αρθρίτιδα: Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που προκύπτουν, οι εν λόγω παράγοντες επηρεάζουν σημαντικά την εμφάνιση αλλά και την εξέλιξη της ασθένειας. Το συμπέρασμα είναι λοιπόν πως η πρόληψη είναι η καλύτερη επιλογή. Μία παράμετρος της διατροφής και του τρόπου ζωής είναι και η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία φαίνεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Συμπληρώματα όπως το Flexade Xtra από τη Lanes με κύρια συστατικά τα γλυκοζαμίνη, τη χονδροϊτίνη, το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο και το MSM, τα οποία ενδείκνυνται για την υγεία των αρθρώσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας, οι ρευματικές παθήσεις παρουσιάζουν αυξημένη συχνότητα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το 27% των ενηλίκων (δηλαδή 1 στους 4 Έλληνες ενήλικες!) παρουσιάζει κάποια ρευματική πάθηση, ενώ η ρευματοειδής αρθρίτιδα αποτελεί το συχνότερο φλεγμονώδες ρευματικό νόσημα.

Μικρές αλλαγές στη διατροφή, όπως βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας τροφής με την κατανάλωση περισσότερων λιπαρών ψαριών, φρούτων και λαχανικών και του περιορισμού του κόκκινου κρέατος και των κορεσμένων λιπαρών, μπορεί να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη συχνότητα και την οξύτητα των προβλημάτων των αρθρώσεων. Παράλληλα, αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως ο περιορισμός του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοόλ, αλλά και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, μπορούν να έχουν θετική συμβολή. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και η ανασκόπηση περισσότερων από 1.900 μελετών/ερευνών που έχουν διεξαχθεί από το 1948 μέχρι σήμερα με αντικείμενο τις ρευματικές παθήσεις. Η μελέτη-ανασκόπηση δημοσιεύθηκε στο “Rheumatology” και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους αλλαγές μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία των αρθρώσεων.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη και –κάποιες φορές– στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας έχουν αποδειχθεί τα συμπληρώματα διατροφής με γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη. Τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούν δομικά συστατικά του χόνδρου και συμβάλλουν στην πρόληψη εμφάνισης προβλημάτων των αρθρώσεων. Το Flexade Xtra της Lanes περιέχει και τα δύο αυτά συστατικά στις προτεινόμενες ποσότητες για ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ωστόσο, η κάθε ταμπλέτα του Flexade Xtra είναι εμπλουτισμένη και με άλλα στοιχεία και μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη δράση. Στοιχεία όπως το κολλαγόνο, το οποίο συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων, το υαλουρονικό οξύ, που δρα ως μέσο απορρόφησης των κραδασμών και περιορισμού των τριβών, και το MSM, με παυσίπονη και αντιφλεγμονώδη δράση. Επιπλέον, το Flexade Xtra περιέχει βιταμίνη C και μαγγάνιο για την ενίσχυση της σύνθεσης του κολλαγόνου και της αναδόμησης του χόνδρου. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απορρόφηση των συστατικών και για να έχουμε αποτελέσματα εμφανή και μεγάλης διάρκειας, οι ταμπλέτες Flexade Xtra είναι σταδιακής αποδέσμευσης.

Πάντα συνεπής στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών, η Lanes επιλέγει άριστες πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας και καθαρότητας, αλλά και συνδυασμούς ενεργών συστατικών, ενώ συγχρόνως ακολουθεί πρακτικές καλής παραγωγής (HACCP, IFS, ISO, cGMP’s) και ελέγχου για την επίτευξη ποιοτικών, ασφαλών και αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Ζητήστε το Flexade Xtra τώρα από το φαρμακείο σας μόνο με 21,90 ευρώ, γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ