ΦΑΡΜΑΚO

Φαρμακοποιοί: Βρεφικό γάλα & ΜΥΣΥΦΑ πυροδοτούν και πάλι το κλίμα με την κυβέρνηση

Μία αναφορά στην τηλεόραση και ειδικότερα σε δελτίο ειδήσεων, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει και πάλι το κλίμα μεταξύ φαρμακοποιών και κυβέρνησης, με αφορμή το βρεφικό γάλα. 

Φαρμακοποιοί: Βρεφικό γάλα & ΜΥΣΥΦΑ πυροδοτούν και πάλι το κλίμα με την κυβέρνηση

Για μια ακόμη φορά τα κεφαλαιουχικά κέντρα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση κατά των Φαρμακείων. Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική τους προλειαίνουν το έδαφος επικαλούμενα τον «δήθεν» ανταγωνισμό σε έναν λαό που έχει υποφέρει τα πάνδεινα εδώ και 7 χρόνια από τις λανθασμένες πολιτικές των εκάστοτε κυβερνώντων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ και συνεχίζει:

«Έτσι παρακολουθήσαμε από το γνωστό κανάλι του Φαλήρου που έχει αναδείξει πολλές «προσωπικότητες» - οικονομολόγους της πρόσφατης πολιτικής ζωής, μια εκτενή προπαγάνδα για το πόσο φθήνυνε το βρεφικό γάλα όταν πήγε στα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα το θέμα θεωρήθηκε τόσο σοβαρό ώστε συνδυάστηκε με το Κυπριακό και ο δημοσιογράφος επιχειρηματολόγησε ότι η χώρα μας παραμένει στα μνημόνια γιατί δεν προχώρησε έγκαιρα η ... μεταρρύθμιση στο βρεφικό γάλα.

Ολόκληρη η εκπομπή αναλώθηκε σε γενικολογίες των κ.κ. Χατζηδάκη και Λοβέρδου και για το θέμα, χωρίς να διατυπωθεί ούτε ένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα όλων.

Έτσι φάνηκαν κακοί οι φαρμακοποιοί που εμποδίζουν την χώρα να βγει από το μνημόνια και καλά παιδιά τα σουπερ μάρκετ που έριξαν τις τιμές, γεγονός βέβαια που δεν συνέβη ποτέ.

Δεν μας εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης πώς βγαίνει η μείωση του 20% που επικαλέσθηκε, διότι στο Δελτίο Τύπου που είχε ανακοινωθεί τότε o γενικός γραμματέας του υπουργείου του ανέφερε αύξηση 20% λόγω των φαρμακείων, ο δε απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκης, μείωση 23% ! Ας αποφασίσει ο πρώην υπουργός, σε τι ποσοστό βοήθησε την χώρα να βγει από το μνημόνιο!
Και επειδή η λασπολογία μόνο με στοιχεία μπορεί να κτυπηθεί σας επισυνάπτουμε τις τιμές που ίσχυαν τότε και ποτέ δεν διαψεύστηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τα ΜΥΣΥΦΑ

Και βεβαία κάπου εκεί στο άσχετο αναφέρθηκε και το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ όπου πάλι αποτελούν τροχοπέδη οι ... κακοί φαρμακοποιοί.

Είμαστε σίγουροι ότι τα εσωτερικά συμφέροντα θα ξεκινήσουν πάλι την προπαγάνδα και γι αυτό το θέμα και πόσο θα «ωφεληθεί» ο καταναλωτής αν απελευθερωθούν οι τιμές τους και οδηγηθούν στα σούπερ μάρκετ. Οι εταιρείες, μέσω μερίδας των ΜΜΕ, επιμένουν στην απελευθέρωση των τιμών των ΜΥΣΥΦΑ και τον αποχαρακτηρισμό τους από φάρμακο. Πρόσφατο παράδειγμα γνωστό κολλύριο που αποχαρακτηρίστηκε από φάρμακο και διπλασιάστηκε η τιμή του.

Κρατάμε τις σημερινές τιμές των ΜΥΣΥΦΑ και όταν διαμορφωθούν οι τελικές «απελευθερωμένες» τιμές θα επανέλθουμε με στοιχεία και θα ζητήσουμε ευθύνες.
Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με την υγεία του ελληνικού λαού η πλειοψηφία του οποίου βαρυγκωμά και δεν έχει να πληρώσει ούτε για μια ασπιρίνη».

Το φαρμακείο εξακολουθεί να δέχεται επιθέσεις αλλά οι φαρμακοποιοί έχουν αποδείξει ότι όταν πραγματικά χρειαστεί μπορούν να αντιδράσουν σθεναρά, καταλήγουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη:

Φαρμακοποιοί: Αγωνία για την τρίτη Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ - Δεν θα προσφέρει τίποτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ