ΦΑΡΜΑΚO

Επικίνδυνες εμμονές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κατά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Η εμμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κατά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν έχει προηγούμενο - Οι προωθούμενες αλλαγές και οι νέες οριζόντιες μειώσεις τιμών στα φάρμακα οδηγούν τους πολίτες στην απόλυτη εξαθλίωση και συντρίβουν την κοινωνική συνοχή. 

Επικίνδυνες εμμονές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. κατά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

Η κυβέρνηση του 3ου μνημονίου, με πρωτοφανή εμπάθεια κατά της υγιούς επιχειρηματικότητας και κατά της εγχώριας παραγωγής, αφήνει στο απυρόβλητο τους κλάδους που πλουτίζουν με υπερκέρδη και αδιαφανείς διαδικασίες και προτιμά να στραγγαλίζει το χώρο της Υγείας.

Οι προωθούμενες αλλαγές θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα στις ελληνικές εταιρίες, διότι θα υποστούν νέα, οριζόντια μείωση στα ήδη φθηνά φάρμακα (γενόσημα και off – patent) με απρόβλεπτες συνέπειες για τις θέσεις εργασίας και το μέλλον των επιχειρήσεων.

Κατά τρόπο ανεξήγητο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο των «εθνοκτόνων» πολιτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και των Σαμαρά – Βενιζέλου.

Χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία συντρίβουν την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων πολιτών, επειδή ακριβώς αρνούνται να βάλουν το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και να εξοικονομήσουν χρήματα από τις πηγές του «μαύρου» πλουτισμού.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τελευταίο προπύργιο κοινωνικής συνοχής και επιβίωσης του λαού είναι ο χώρος της Υγείας και παρόλα αυτά επιμένουν να κρατούν καθηλωμένη τη φαρμακευτική δαπάνη σε μη βιώσιμα επίπεδα μετατρέποντας τους πολίτες σε πένητες.

Τα επικίνδυνα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να διαφαίνονται, αφού είναι πλέον εμφανής η αναποτελεσματική διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και ειδικά των ατόμων που βρίσκονται στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

Το Newsbomb.gr έχει επισημάνει με ρεπορτάζ τις λανθασμένες πολιτικές που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση στο χώρο του φαρμάκου. (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

Κάνουν τα... στραβά μάτια για τα υπερκέρδη των εφοπλιστών και των εθνικών εργολάβων

Μέσα σε αυτό το υφεσιακό σπιράλ η κυβέρνηση αρνείται να συλλέξει έσοδα από τους οικονομικούς κλάδους που φοροδιαφεύγουν και φοροαποφεύγουν συστηματικά πουλώντας «αέρα κοπανιστό», αλλά αντίθετα βάλλει κατά της εγχώριας παραγωγής.

Μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος συνεχίζουν να κάνουν τα... στραβά μάτια στις δυσθεώρητες δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης, στο «μαύρο» πολιτικό χρήμα που εξακολουθεί να οργιάζει ακόμα και τώρα, στα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν οι εθνικοί εργολάβοι και από τα οποία δεν έχουν επιστρέψει ούτε ένα ευρώ, αλλά και στα αστρονομικά και αφορολόγητα υπερκέρδη του εφοπλιστικού λόμπι.

Ο κ. Τσίπρας πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στον πληθυσμό.

Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πέσει η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού με τέτοιου είδους τιμωρητικές πολιτικές;

Πόσο ακόμα πρέπει να υποβαθμιστεί το επίπεδο διαβίωσης και η ποιότητα ζωής των Ελλήνων;

Ο κ. Τσίπρας και οι σύμβουλοί του πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι μια ελεύθερη χώρα επιβιώνει με την παραγωγή και όχι με τη λεηλασία.

Οι αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και η ανυπαρξία δομών κοινωνικής προστασίας μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνες ατραπούς.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση για την τιμολόγηση των φαρμάκων

Όχι άλλα οριζόντια μέτρα για το φάρμακο - Μεταρρυθμίσεις & επιπλέον 250 εκατ. ευρώ στη δαπάνη