ΦΑΡΜΑΚO

Θεαγένειο: Καμία διακοπή στις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών

Καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών τους δεν θα έχουν οι καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας, όπως διαβεβαιώνει η Διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο». Να σημειωθεί ότι το «Θεαγένειο», το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, χορηγεί μεταξύ άλλων 150 περίπου χημειοθεραπείες την ημέρα σε καρκινοπαθείς. 

Θεαγένειο: Καμία διακοπή στις χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών

Από το καλοκαίρι του 2016, η διάλυση των Κυτταροστατικών φαρμάκων γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του 9ου ορόφου, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον ασθενή και έχει συσταθεί από το Σεπτέμβριο, επιτροπή για το συντονισμό της Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων (ΚΜΔΚΦ), τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διοικητής Θεόδωρος Ρεβενάκης και συνεχίζει:

Η ένταξη στο νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, ΚΜΔΚΦ, αποτελεί προτεραιότητα στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης και κυρώθηκε και με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου την 16η Ιανουαρίου. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, αξιοποιώντας χρήματα του Αντικαρκινικού Εράνου, δρομολογείται η προμήθεια Ρομποτικού Συστήματος Διάλυσης Κυτταροστατικών, για την ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια των εργαζομένων και εξοικονόμηση πόρων του Νοσοκομείου.

Όσον αφορά τη χρόνια διαφωνία μεταξύ Νοσηλευτών και Φαρμακοποιών αναφορικά με το τίνος αρμοδιότητα είναι η διάλυση των κυτταροστατικών, είμαστε σε αναμονή σχετικής γνωμοδότησης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ευθύνη και ευσυνειδησία. Είμαστε μαζί τους, σε κάθε διεκδίκηση του καλύτερου και ενάντια σε οποιαδήποτε συμφέροντα τους χρησιμοποιούν και τους υποβιβάζουν σπέρνοντας τον πανικό στους ασθενείς συμπολίτες μας».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΕΦΝΙ: Συνδικαλιστές στο ΕΣΥ διαλύουν τις μονάδες κυτταροστατικών φαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ