ΦΑΡΜΑΚO

Η Sanofi εξαγοράζει την Protein Sciences - Στόχος το εμβόλιο της γρίπης με την τεχνική του DNA

Η Sanofi εξαγοράζει την Protein Sciences - Στόχος το εμβόλιο της γρίπης με την τεχνική του DNA

Την εξαγορά της Protein Sciences, μιας ιδιωτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρασκευάζει εμβόλια με έδρα το Μέριντεν στην πολιτεία Κονέκτικατ των ΗΠΑ, ανακοίνωσε η φαρμακευτική Sanofi.

Η εν λόγω εξαγορά, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιο της Sanofi Pasteur το εμβόλιο κατά της γρίπης που παρασκευάζεται με την τεχνική του ανασυνδυασμένου DNA.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Sanofi θα προκαταβάλει 650 εκατομμύρια δολάρια, και επιπλέον έως 100 εκατομμύρια δολάρια κατόπιν της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.

Η Protein Sciences έχει λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Οκτώβριο του 2016 για το τετραπλό εμβόλιο κατά της γρίπης Flublok®. Το Flublok® είναι το μοναδικό εμβόλιο κατά της γρίπης που βασίζεται σε ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες, το οποίο έχει λάβει έγκριση από τον FDA.

«Η απόκτηση της Protein Sciences θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας κατά της γρίπης με την προσθήκη ενός εμβολίου που δεν βασίζεται σε καλλιέργεια του ιού σε αυγά» δήλωσε ο κ. David Loew, Executive Vice President, Sanofi και Head of Sanofi Pasteur, του τομέα εμβολίων της Sanofi.

«H Protein Sciences αναζητούσε ενεργά μια ευκαιρία να εξελίξει τις επιχειρήσεις της, ειδικά στις ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Manon M.J. Cox, President and Chief Executive Officer, Protein Sciences, προσθέτοντας, ότι «Ως μέρος της Sanofi Pasteur, αναμένουμε ότι το εμβόλιο Flublok® κατά της γρίπης θα ωφεληθεί από την τεχνογνωσία της Sanofi Pasteur στο πεδίο των εμβολίων γρίπης».

Η εξαγορά, η οποία έχει εγκριθεί ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Protein Sciences, καθώς και την πλειοψηφία των μετόχων της εταιρείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς υπόκειται στις συνήθεις κανονιστικές εγκρίσεις.

Σχετικά με την Protein Sciences

H Protein Sciences είναι μια ιδιωτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1983 με έδρα το Μέριντεν του Κονέκτικατ. Η αποστολή της Protein Sciences είναι να σώζει ζωές και να βελτιώνει την υγεία μέσω της δημιουργίας καινοτόμων εμβολίων και βιοφαρμακευτικών προϊόντων.

Σχετικά με τη Sanofi Pasteur

Η Sanofi Pasteur παράγει εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης στις τέσσερις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της: στο Swiftwater (Πενσυλβάνια, ΗΠΑ), το Val de Reuil (Γαλλία), το Ocoyoacac (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό) και τη Shenzhen (Κίνα).

Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi, ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της υγείας, ανακαλύπτει, αναπτύσσει και παρέχει θεραπευτικές λύσεις με επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών. H Sanofi είναι δομημένη σε πέντε Παγκόσμιες Επιχειρησιακές Μονάδες: Διαβήτης και Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, Γενικά Φάρμακα και Αναδυόμενες Αγορές, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur και Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας. H Sanofi είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού(EURONEXT: SAN) και της Νέας Υόρκης (NYSE: SNY).

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΥ & UNICEF: 1 στα 10 παιδιά παγκοσμίως δεν έκανε κανένα εμβόλιο το 2016